25 / 04 / 2024

MOSFED

MOSFED

Mobilyada KDV indirimiyle fiyatların yüzde 10 düştüğünü kaydeden sektör temsilcileri, satışlar ve siparişlerin yüzde 15 ila yüzde 30 arasında arttığını belirtti.

MOSFED, Türkiye mobilya sektörü ile endüstriyel tasarımcıları buluşturdu!

MOSFED’in, Özyeğin Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Endüstriyel Tasarım Kuruluşları Konseyi (ICSID) Yönetim Kurulu onuruna düzenlendiği iftar programında, Türkiye mobilya sektörünün önde gelen isimleri ile endüstriyel tasarımın gurupları bir araya geldi.

MOSFED Türk kültürünü anlatan mobilyalar tasarlayacak!

Mobilya Dernekleri Federasyonu, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım attı. 40 üniversitedeki endüstriyel tasarım bölümüyle Türk oturma biçimi üzerine tasarım ürünleri geliştirilecek.

Mobilya sektöründe satışlar 12 taksitle artacak!

Mobilya sektöründe satışların 12 taksitle artacağını belirten MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Kredi kartına taksitin 12 ay olması, bayilerimizin, mağazalarımızın, tüccarlarımızın mal satarken ellerini çok daha kuvvetlendirecek" dedi.

Uzun vade ve karşılıksız çek mobilyacıyı üzdü!

Tedarikçilerin vadeleri kısması ve karşılıksız çeklerin artmasından son yıllarda yükselişte olan mobilya sektörü olumsuz etkilendi.

Türk mobilyacıları Çin’de dünya basınıyla buluştu!

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından ‘Shangai Furniture China’ya Türkiye’den ilk kez milli katılım gerçekleşti. Fuarda, 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi.

Mobilya sektörünün öncü dernekleri MOSFED için bir araya geldi!

Mobilya Federasyonu için bir araya gelen mobilya sektörünün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte MOSFED adı altında Türkiye mobilyasını, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği platformlara taşıyacak.

Mobilyada sektörün ilk federasyonu MOSFED kuruldu!

Mobilyada sektörün ilk federasyonu MOSFED kuruldu. Sektör temsilcisi altı ayrı ayrı derneğin öncülüğünde, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ( MOSFED ) kuruluş çalışmalarını tamamladı.

Mobilya sektörünün öncü dernekleri MOSFED için bir araya geldi!

‘Mobilya Federasyonu’ için bir araya gelen mobilya sektörünün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte MOSFED adı altında (Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Türkiye mobilyasını, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği platformlara taşıyacak

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Mobilyacılar vites büyüttü! İşte 2023 hedefleri

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 2023 senesini 5 milyar doların üzerinde bir rakamla bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

Konuttaki indirimler mobilya sektörüne olumlu yansıyacak!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini değerlendirdi. Güleç, daralmaya başlayan sektörün tekrar canlandıracağını söyledi.

CNR İMOB açılış için gün sayıyor! 

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve MOSFED tarafından düzenlenen CNR İMOB açılış için gün sayıyor.

Türkiye mobilyada yatırım ülkesi olacak!

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründe dünyada iş birliği yaptıkları şirketlerin Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak görmeye başladığını ifade etti.

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

Katar'da ilk tercih Türk mobilyası!

''MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Katar'da Türk mobilyasına gösterilen ilginin arttığını vurgulayarak, "Şu anda Katar'daki lüks otel ve rezidanslarda, bütün projelerde artık birinci tercih Türk mobilyasıdır." dedi.

Mobilya satışları KDV indirimiyle yüzde 40 arttı!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "Mobilyada KDV indiriminin başladığı şubat ayının ilk günlerinden bu yana satışlar yüzde 40 oran ile arttı.''

Mobilyada 'KDV indirimi fırsatını kaçırmayın' tavsiyesi!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Vatandaşlarımıza bir an önce bu 3 ay zarfında mobilya ihtiyaçlarını karşılamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü ucuzken alsınlar." dedi.

Mobilyada KDV indirimi fırsatını kaçırmayın!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Vatandaşlarımıza bir an önce bu 3 ay zarfında mobilya ihtiyaçlarını karşılamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü ucuzken alsınlar." dedi.

Mobilyacılar endüstri 4.0 hakkında ne düşünüyor?

Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt, Şişecam Planlama Müdürü Yurdakul Alpay ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ile endüstri 4.0'ı konuştu.

Mobilyacıların 2023 hedefi 25 milyar dolarlık üretim!

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen basın toplantısında sektörün 2023 hedefinin 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat olduğu vurgulandı.

MOSFED Haberi

MOSFED

Mobilyada KDV oranının ay başında yüzde 18'den 8'e düşürülmesi sektörü hareketlendirdi. Fiyatların ortalama yüzde 10 düştüğü sektörde, mobilya talebi yüzde 15 ila yüzde 30 arasında arttı. Sektör temsilcileri, 3 aylık indirim sürecinin daha uzun olması gerektiği, böylece iç pazarın ciddi şekilde hareketleneceği ve istihdamın artacağı görüşünde.


Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, iç pazarın 2016 yılını 2015'le aynı kapattığını hatırlatarak, ihracatta ise kısmi artış yaşandığını anımsattı.


İç pazarın hareketlenmesi için daha önce de denenen ve başarılı olunan KDV indirimini uzun süredir talep ettiklerini dile getiren Güleç, "Gerçekten tam zamanında geldi indirim. Düğün sezonu başlıyor. Yaz sezonu geliyor. İnsanların mobilya almasının yoğunlaştığı dönem. Bu KDV indirimiyle sektöre ciddi enerji geldi." dedi.


"İhracatın ve istihdamın artması için süre...