28 / 03 / 2024

Türk mobilyacıları Çin’de dünya basınıyla buluştu!

Türk mobilyacıları Çin’de dünya basınıyla buluştu!

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından ‘Shangai Furniture China’ya Türkiye’den ilk kez milli katılım gerçekleşti. Fuarda, 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi.



Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan ‘Shangai Furniture China 2015’ uluslararası sektör profesyonellerine ev sahipliği yaptı. 750 bin metrekarelik alan üzerinde düzenlenen fuara, İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren ‘Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’ organizasyonuyla ilk defa milli katılım gerçekleştirildi. ‘Shangai Furniture China 2015’te mobilya sektöründe önemli yere sahip 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergileyerek Türkiye mobilyasını hem uluslararası basına hem de fuardaki profesyonellere tanıttı. Fuar, 9-12 Eylül tarihleri arasında düzenlendi.


Mobiya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) de sektörü temsilen fuarda yer aldı.  Fuarın birinci günü MOSFED, Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği - International Alliance of Furnishing Publications (IAFP) üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, MOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bostan, Genel Sekreter Arzu Bayraktaroğlu ve IAFP’den eşbaşkan Zeki Yücel ile birlikte ABD, İngiltere, Çin, Almanya, Japonya, Brezilya, Meksika, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Singapur, Avusturalya ve Güney Kore temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşma bir yapan MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, derneğin sektör için önemini anlatarak, Türkiye mobilya sektörünün yükselen ve bilinirliği artan bir pazar olduğunun altını çizdi. Mobilya ihracatında Türkiye’nin 12. sıraya yerleştiğini vurgulayan Güleç, sektör için en önemli etkinliklerden biri olan ‘Uluslararası CNR İMOB Fuarı’ hakkında da bilgi verdi. Güleç, katılımcıları 27 Ocak 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve MOSFED’in ev sahipliği yapacağı ‘3. Dünya Mobilya Kongresi’ne de davet etti. 



Geri Dön