19 / 04 / 2024

MOSFED Türk kültürünü anlatan mobilyalar tasarlayacak!

MOSFED Türk kültürünü anlatan mobilyalar tasarlayacak!

Mobilya Dernekleri Federasyonu, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım attı. 40 üniversitedeki endüstriyel tasarım bölümüyle Türk oturma biçimi üzerine tasarım ürünleri geliştirilecek.



Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürekli gündeme getirilen, 'üniversite- sanayi işbirliği' konusunda somut bir adım attı. Türk oturma biçimi üzerine farklı tasarım ürünleri geliştirmek için 40 üniversitedeki endüstriyel tasarım bölümüyle irtibata geçen federasyon, Anadolu kültürünün anlatıldığı özel mobilyalar tasarladı. 


FUARDA SERGİLENECEK 

Üniversite hocaları ve öğrencileriyle birlikte federasyon üyelerinin atölyelerinde tasarlanan ürünler, 26-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İMOB mobilya fuarında sergilenecek. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, bunun sanayi üniversite işbirliğini somut hale dönüştürmek için geliştirilmiş özel bir proje olduğunu söyledi. Endüstriyel tasarım bölümü olan 28 üniversitenin 22'sinin proje gönderdiğini belirten Güleç, "Bu projeyle 60-70 özel tasarım geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ürünleri uluslararası fuarlarda da sergileyeceğiz" dedi. Bu projeyi sürdüreceklerini belirten Güleç, "Hedefimiz her sanayi kuruluşunun içinde öğrencilerimizin girip çalışacağı özel atölyeler kurmak" ifadelerini kullandı. Güleç, 2015'te geçen yıla oranla ürün bazında daha fazla mobilya ihraç edildiğini söyledi. 


'UZAK PAZARLARA GİDECEĞİZ'

Sektörün 2015'te yaklaşık 2.5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştığını aktaran Güleç, "En büyük pazarlarımız arasında Irak, Libya, Azerbaycan, Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan var. 2016'da yeni pazarlara açılacağız. ABD, Hindistan gibi uzak pazarlardaki fuarlara mili katılım düzenleyeceğiz" dedi. Güleç, İran'ın en hızlı gelişen pazar olduğunu belirtti. 


Betül ALAKENT/Sabah


Geri Dön