29 / 03 / 2024

Belgrad Türk Kültür Merkezi Pazartesi günü açılacak!

Belgrad Türk Kültür Merkezi Pazartesi günü açılacak!

Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Türk Kültür Merkezi'nin resmi açılışı, Başbakan Davutoğlu tarafından yapılacak. Aslantaş, Belgrad'da geçen mayıs ayında faaliyete başlayan merkezin resmi açılışının pazartesi günü yapılacağını söyledi.



Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Belgrad Türk Kültür Merkezi'nin resmi açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 28 Aralık Pazartesi yapılacak.


Belgrad Türk Kültür Merkezi Müdürü Selim Aslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belgrad'da geçen mayıs ayında faaliyete başlayan merkezin resmi açılışının pazartesi günü yapılacağını söyledi.


Amaçlarının, Sırbistan ile kültür işbirliği temelini atmak olduğunu ifade eden Aslantaş, Belgrad'daki Türk Kültür Merkezi'nin kültüre hizmet edeceğini bildirdi.


Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım" sözünden yola çıkarak Türk dilini ve kültürünü tanıtmak için Sırbistan'a geldiklerini belirten Aslantaş, faaliyetleri hakkında şunları kaydetti:


"Burada kültüre ilişkin, modern ve geleneksel kültür ile ilgili değerlerimizi tanıtacağız. Aynı zamanda, eserleri Sırpça'ya tercüme edilen yazarlarımızı Sırp okuyucularla buluşturmayı planlıyoruz. İki halk ve iki toplum arasında bir köprü oluşturmaya çalışacağız. Yapacağımız çalışmalarla iki ülkenin kültürlerini yakınlaştıracağımıza eminim." 


Kültür faaliyetlerinin yanı sıra Türkçe'nin öğretilmesi için kurslar da açacaklarını dile getiren Aslantaş, gelecek yıl için ilk Türkçe kursu duyurusunun şubat ayında yapılacağını aktardı.


Aslantaş, Sırpların Türkçe öğrenmesinin önemiyle ilgili olarak da "Türkçe, kökü ve geçmişi güçlü bir dil. İnsanlar dili öğrendiklerinde, aynı zamanda kültürü de öğreniyorlar. Kültürel olarak yakınlaşıyorlar. Yakınlaştıkça da aradaki ön yargılar kalkıyor. Bizim amacımız da burada bunu yapmaktır" şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön