26 / 04 / 2024

muğla kira protestosu

muğla kira protestosu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Satılık konut stokunun yüzde 62 arttığı Muğla’da ortalama konut fiyatı şaşırttı!

11 şehri etkileyen depremden sonra göç devam ederken, artan talep nedeniyle gayrimenkul piyasası hareketlendi. Bu şehirlerden bir tanesi de Muğla oldu. Muğla genelinde ortalama kira 15 bin 336 lira, ortalama satış fiyatı 4 milyon 411 bin 810 lira şeklinde oldu.

Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı...

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendilerine ait olan taşınmazların kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı. 

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Muğla'da öğrenciler yüksek kira fiyatlarına karşı sokakta!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

Muğla'ya yapılacak iki yeni yurt, ev fiyatlarını düşürecek!

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın en önemli sorunlarından birinin de kira fiyatları olduğunu belirterek yeni yapılacak iki yurdun ev fiyatlarını normale indireceğini söyledi.

Büyükşehir statüsü Muğla'yı hareketlendirdi!

Muğla, Büyükşehir Belediyesi olması ile özellikle merkez ilçe olan Menteşe'de bir ekonomik hareketlilik başlattı. Birçok firma, merkezini Muğla'ya taşıyor. Tüm bu gelişmelere paralel olarak da arsa, konut ve kira fiyatlarında bir artış gözlemleniyor.

Tarihi Kentler Birliği Muğla'da toplandı!

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı...

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Muğla'daki gayrimenkulü kiraya verecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek, ihale 6 Kasım 2013 tarihinde saat 10:30 'da gerçekleştirilecek...

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

muğla kira protestosu Haberi

muğla kira protestosu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Muğla'nın Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin bulunduğu Kötekli Mahallesi'nde 1 oda 1 salon dairelerin ortama 1000, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dairelerin ise 1500 ile 2 bin TL arasında kiraya verilmesine tepki gösteren yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, sağanak altında bu durumu protesto etti.

Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, ‘Kötekli'de yüksek kiralara dur', ‘Sabah öğrenci, akşam garson', ‘Rezidans fiyatına 1+1' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Emre Pandur, "Yüksek ev kiraları yüzünden eğitime konsantre olamıyoruz. Evler öğrencilere fahiş fiyatlarla kiraya veriliyor. Öğrenciler olarak bundan böyle haklarımızı hukuki yollardan arayacağız" diye...