26 / 04 / 2024

Muğla tarihi evler

Muğla tarihi evler

Tarihi hanları, kendine özgü ahşap mimarisiyle asırlar boyu birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Muğla'da, kültür turizminin canlandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Muğla'daki tarihi 400 ev turizme kazandırılacak!

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kentsel SİT alanı olan Saburhane bölgesinde incelemelerde bulundu. Gümüş "Bölgeyi evleriyle, meydanlarıyla turistlerin gezebileceği bir cazibe merkezi haline getirmek amacımız" diye konuştu.

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

Muğla'da imarlı 8 arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya tarihi dokunuş!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Arasta’daki eski Yağ Hali olarak bilinen alanı yeni yüzüyle Muğlalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Muğla-Denizli karayolunun bitim tarihi TBMM'de!

Muğla-Denizli arasında yapımına devam edilen karayolunun bitim tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Muğla'da atık malzemelerle tarihi binaların maketleri yapılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

TOKİ Muğla Yatağan Konutları kura tarihi!

TOKİ Muğla Yatağan Konutları kura tarihi belli oldu. Ödeme koşulları kapsamında 240 aya varan vade uygulanan projede 2 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor.

Muğla tarihi evler Haberi

Muğla tarihi evler

Son yıllarda tarihi doku içinde kalan yapılar, valilik ve belediye tarafından restore edilerek kültür turizmine kazandırılıyor. Doğal film platosunu andıran mekanları ile Muğla, dizi ve sinema filmi yapımcılarının da büyük ilgisini çekiyor. Muğla'nın merkezi ilçesi olan Menteşe'nin CHP'li Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçenin kentsel, arkeolojik ve doğal SİT olma özelliklerini bir araya toplayan nadir yerleşimlerden biri olduğunu söyledi. Kültür varlıkları açısından çok zengin bir yere sahip olduğunun altını çizerek, şehir merkezinin mimarinin en güzel örneklerini barındırdığını kaydetti.


Muğla Valiliği Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda hazırlanan projeyle tarihi arasta ve Zahire Pazarı'nın restore edilerek kültür turizmine kazandırıldığını aktaran Başkan Gümüş, "Dönemin önemli ticaret bölgesi olan arasta, yenileme çalışmalarından sonra hareketlendi. Söz konusu bölge ayakkabıcısı, demircisi, semercisi, kalaycısı, nalburu, şadırvanı ve saat...