29 / 03 / 2024

Muhammen satış bedeli nasıl hesaplanır

Muhammen satış bedeli nasıl hesaplanır

6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında geçen Muhammen satış bedeli ne ifade ediyor, nasıl hesaplanıyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Muhammen satış bedeli nedir, yanıtı ve detayları haberimizde...

Kadıköy'de satılık daire 3,9 milyon TL'ye!

İstanbul Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde yer alan 4+1 şeklindeki daire satılıyor. Dairenin muhammen satış bedeli 3 milyon 950 bin TL olarak belirtiliyor.

Emlak Konut'un 31 gayrimenkulünden 2 tanesine teklif geldi!

Emlak Konut tarafından ihalesi yapılan 10 adet arsa ve 21 adet adet ticari üniteden 2 arsaya teklif geldi. Arsanın muhammen satış bedeli 15 milyon 550 bin TL'ye yükseldi.

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Sarıyer'de 2.6 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarıyer'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 2 nilyon 641 bin 800 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Şahinbey'de 9.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şahinbey K.Kızılhisar Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 9 milyon 702 bin 315 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Merkez'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Şanlıurfa 1. Satış Memurluğu, Şanlıurfa ilinin Merkez ilçesinde bulunan sulu tarım arazisini satışa çıkardı. Söz konusu arazinin toplam satış bedeli 3 milyon 963 bin 178 TL olarak belirlendi.

Yozgat Sorgun'da 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Yozgat İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Sorgun'un Hamamaltı mevkiinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 610 bin 966 TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Çukurova'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Orhangazi'de 2.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Gedelek Köyü'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon 232 bin 600 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir'den İzmit'te 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit Mehmet Ali Paşa'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 4 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Batman Tilmerç'te bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 453 bin 550 TL olarak belirlendi.

Muhammen satış bedeli nasıl hesaplanır Haberi

Muhammen satış bedeli nasıl hesaplanır

Muhammen satış bedeli nedir?

Muhammen satış bedeli orman işletmesi ile ilgili bir terim olarak karşımıza çıkıyor. 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında yer alan Muhammen satış bedeli nedir sorusunun yanıtı ile ilgili açıklama şu şekilde ifade ediliyor;


Muhammen Satış Bedeli

Devlet Orman İşletmesi Ve Döner Sermayesi Yönetmeliğinin 16’ncı maddesine göre hesaplanan bedeldir.


Söz konusu yönetmelik hükümlerine göre, muhammen satış bedeli, her çeşit orman ürünlerinin satışlarında maliyet ve tahmin olunan satış fiyatına deniyor. Devlet Orman İşletmesi Ve Döner Sermayesi Yönetmeliğinin 16. maddesi aşağıda yer alıyor;


Madde 16 – 

(Değişik : 16/2/2000 - 2000/188 K.)

Devlet orman işletmelerince üretilen her çeşit orman ürünlerinin açık artırmalı, pazarlıklı, tahsisli veya özel kanunları uyarınca maliyet bedeli ile yapılan satışlarında maliyet ve tahmin olunan satış fiyatı aşağıdaki şekilde belirlenir. 


I - Maliyet Fiyatı

a) Kesme,...