19 / 04 / 2024

Muhiddin Üstündağ

Muhiddin Üstündağ

1938 yılında Prost'un hazırladığı imar planına Sultan Meydanı devlet mahallesi halini alacakmış. Büyük bir park halini alacak Meydan'da Adliye binasının yanında belediye ve vilayet binaları da burada yapılacakmış.

1936 yılında Mimar Prost işe başladı!

1936 yılında İstanbul'a gelerek, İstanbul'un nazım planını hazırlayacak olan Fransız Mimar Henri Prost göreve başlamış. Belediye ile 2 yıllığına sözleşme imzalayacak olan Prost, yılda 12 bin lira tahsisat alacakmış.

1935 yılında İstanbul'un planını hazırlama işinin Prost'a verilmesi düşünülüyor!

1935 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlama işinin Mimar Henri Prost'a verilmesi düşünülüyormuş. Dönemin Valisi Muhiddin Üstündağ, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak imar planının Prost'a yaptırılmasına müsaade verilmesini istemiş.

1935 yılında Büyükada su sıkıntısı çekmeyecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Açıklanan rakamlara göre Japonya'da konut başlangıçları 2023'ün Aralık ayında analistlerinin beklentileri doğrultusunda üst üste 7. ayda da yıllık bazda düşüşüne devam etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Vitanatur İlaç Kozmetik Bitkisel Ürünler Arge Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Vitanatur İlaç Kozmetik Bitkisel Ürünler Arge Danışmanlık Anonim Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Emre Şefik Çağlar, Mehmet Evren Okur ve Neslihan Üstündağ Okur ortaklığında kuruldu.

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ÖTV'siz araç almak isteyenler dikkat! Limit değişti! İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti!

Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz muafiyetli sıfır otomobil alımlarında limit değişti.  İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti.

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 54 milyon 99 bin 498,33 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Şenova Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Şenova Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 46 milyon 527 bin 867,48 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarında adeta tüm ipler koptu! Zam üstüne zam geliyor! İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarında adeta tüm ipler koptu... Zam üstüne zam geliyor... İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları...

Altın fiyatlarında resmen rekor üstüne rekor geldi! İşte 19 Temmuz 2023 anlık altın fiyatları!

Altın fiyatlarında resmen rekor üstüne rekor geldi...Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 19 Temmuz 2023 anlık altın fiyatları...

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 

Muhiddin Üstündağ Haberi

Muhiddin Üstündağ



Sultanahmet Meydanı Devlet Mahallesi halini alıyor


Adliye Sarayı'ndan başka Vilayet ve Belediye binaları da burada yapılacak


Sanayi Mektebi ve civarındaki binalar kamilen yıktırılacak, caminin etrafında büyük bir park yapılacak


Karaköy'den Taksim'e doğru açılacak geniş cadde - Stadyum hakkındaki düşünce


    Vali ve Belediye Reisi B. Muhiddin Üstündağ'ın Ankara'ya giderken şehrin bazı mıntıkalarına ait imar planlarını ve bu planlara göre hazırlanan maketlerin fotoğraflarını da birlikte götürdüğünü yazmıştık. B. Muhiddin Üstündağ'ın Ankara'ya götürdüğü fotoğraflar şehir mütehassısı B. Prost'un planına göre yapılan Sultanahmet Meydanı, Karaköy'den Taksim'e kadar açılacak büyük bulvar ve Yenibahçe havalisine dairdir. 

    Bu maketlere göre, Sultanahmet Cami'nin etrafı tamaıyla açılmakta, Sanayi...