26 / 04 / 2024

muhtarlık satış senedi nedir

muhtarlık satış senedi nedir

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...

Konutta 'lansmana çık, satış yap' dönemi bitti!

Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan, inşaat sektörünün 2019'daki durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, sektörde 'lansmana çık, satış yap' döneminin bittiğini söyledi.

Manisa Beydere'ye yeni muhtarlık binası!

Beydere Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Yunusemre Belediyesi ekipleri, Beydere’ye muhtarlık binası kazandırdı...

Atatürk'ün Büyükada'daki Beyaz Köşk'ü satışı çıkarıldı!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyükada'daki Beyaz Köşkü satışa çıkarıldı. En özel yapılardan biri olan 4 katlı köşk için 16 milyon lira isteniyor.

Kocaeli Kefken'e yeni muhtarlık binası!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kefken'e yeni bir muhtarlık binası inşa ediyor.

TOKİ Mamak 3. Etap'ta 9 daire 5 Kasım'da açık satışa çıkıyor!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 3. Etap 2. Bölge projesinde yer alan 9 adet konut açık satışa çıkarılıyor. Başvurular 5 Kasım'da başlıyor...

Erzincan'da muhtarlık binası olmayan belediye kalmayacak!

Erzincan Belediyesi, projelerle şehri fiziki olarak güzelleştirmeye devam ediyor. Belediye tarafından bölgede 26 muhtarlık binası inşa edilecek.

TOKi’den herkese açık satış rüzgârı!

Alt gelir grubunun konut sahibi olmasını kolaylaştıran TOKİ, kurasız, bankasız ev sahibi olmak isteyenlere ‘açık satış’ yöntemiyle pek çok şehirde avantajlar sunuyor...

Dövizdeki artış yazlık satışlarını da etkiledi!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, dövizde yaşanan artış sebebiyle yazlık satışlarının durgunlaştığını belirtti.

Büyükçekmece modern muhtarlık binasına kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi bir çok mahalleye yeni ve modern muhtarlık binaları inşa etmeye devam ediyor. Güzelce Mahallesi'ne yeni bir muhtarlık inşa edildi.

Ucuz yazlık satın almak isteyenler dikkat!

‘Hesaplı yazlık’ satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Uzmanlar, ramazandan sonra fiyatların yüzde 10 artacağını, sahil şeridinde satılık konut stokunun azalacağını söylüyor.

Üsküdar Yavuztürk'e modern muhtarlık binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk'e modern muhtarlık binası kazandırdı.

Bulgurlu Muhtarlık Binası yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Bulgurlu Muhtarlık Binası'nın yeniledi.

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ'ın mal varlıklarının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Sodrugestvo'ya satışı 2018 yılının ilk çeyreğinde, yabancı yapılan en büyük satış oldu...

muhtarlık satış senedi nedir Haberi

muhtarlık satış senedi nedir

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde yapılıyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği nedir?


Muhtarlık satış sözleşmesi..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği..

Satış sözleşmesinin yapılmadığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.



Müşterek arsa...