18 / 04 / 2024

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...



Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde yapılıyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği nedir?


Muhtarlık satış sözleşmesi..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği..

Satış sözleşmesinin yapılmadığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.



Müşterek arsa nedir?



Geri Dön