27 / 04 / 2024

muhtar satış senedi nedir

muhtar satış senedi nedir

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

Hisse senedi piyasalarında şok gelişme! Yabancıdan son 8 ayın en sert satışı geldi!

Yılbaşından bu yana dalgalanma ve sert düşüşler yaşayan Borsa İstanbul’da yatırımcıların kaybı konuşulurken, hisse senedi piyasasına yatırım yapan yabancı yatırımcıların ise son 8 ayın en sert satışını yaptığı bildirildi.

Bir haftada 34 milyon dolarlık hisse satıldı

Borsada büyük çalkalanmanın etkisi devam ederken 9-16 Eylül 2022 haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar, reel olarak 34 milyon dolar hisse senedi satışı, 48,7 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi satışı gerçekleştirdi.

Borsada hisse senedi alım satımı yaparken vergi ödenir mi?

Son zamanlarda borsaya çok fazla yeni yatırımcı geldi. Borsada yeni yatırımcılar işlem yaparken akıllarda bir soru bulunuyor. Borsada hisse senedi alım satımı yaparken vergi ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Türkiye genelindeki tapu senedi sayısı 200 milyonu aştı. Yeni kararla "tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" belgeleri e-devlet üzerinden alınırken, alım-satımda da yeni döneme geçiliyor.

El senediyle gayrimenkul satışı yapılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'El senedi veya noterden yapılan satışın hüküm ifade etmediğini öğrendim. Bununla ilgili dava açıldığında 6 yıl önce satış yapılmışsa satışın o günkü değeri üzerinden mi yoksa bugünkü rayiç değer üzerinden mi alacak hakkı doğar?' sorusunu yanıtladı.

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Karasu Belediyesi'nin arsa satışına durdurma kararı!

SAKARYA 2'nci İdare Mahkemesi, Karasu Belediyesi'nin 3 milyon 754 bin liraya ihaleye çıkardığı 13 arsanın satışını İhsaniye Mahallesi Muhtarı Tutkun'un yaptığı iptal başvurusu üzerine durdurdu.

Hibe senedi örneği!

Taşınmaz malların tapusu satılabildiği gibi hiçbir bedel almaksızın hibe de edilebiliyor. Hibe işlemi rücu şartlı olarak da yapılabiliyor. Peki, hibe senedi nasıl hazırlanır? İşte hibe senedi örneği..

Afyon Boyalı köyü sakinleri arazilerinin satışlarını istemiyor!

Bağlı Boyalı köyü halkı, Boyalı sınırları içerisinde bulunan, Bozkır mevkisi diye adlandırılan yerde iki adet arazinin satışını 2010 yılında görev yapan Muhtar İbrahim Aksoy döneminde satışı onaylanan arazilerinin satışının yapılmasını istemiyor.

Marriott, Starwood Hotels'i 12,2 milyar dolara satın alacak!

Marriott International, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc'i hisse senedi ve nakit olarak ödenecek 12.2 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı.

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

muhtar satış senedi nedir Haberi

muhtar satış senedi nedir

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde yapılıyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği nedir?


Muhtarlık satış sözleşmesi..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği..

Satış sözleşmesinin yapılmadığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.



Müşterek arsa...