24 / 04 / 2024

muhtar satışı

muhtar satışı

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Karasu Belediyesi'nin arsa satışına durdurma kararı!

SAKARYA 2'nci İdare Mahkemesi, Karasu Belediyesi'nin 3 milyon 754 bin liraya ihaleye çıkardığı 13 arsanın satışını İhsaniye Mahallesi Muhtarı Tutkun'un yaptığı iptal başvurusu üzerine durdurdu.

Afyon Boyalı köyü sakinleri arazilerinin satışlarını istemiyor!

Bağlı Boyalı köyü halkı, Boyalı sınırları içerisinde bulunan, Bozkır mevkisi diye adlandırılan yerde iki adet arazinin satışını 2010 yılında görev yapan Muhtar İbrahim Aksoy döneminde satışı onaylanan arazilerinin satışının yapılmasını istemiyor.

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Muhtar tapusunun geçerliliği!

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapusunun geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Köy senedi geçerli midir?

Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada köy senedi olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki, köy senedi geçerli midir?

Gebze Muallimköy'de cami ve okul arsası satılıyor!

Gebze'deki satış kafa karıştırdı. İddialara göre Muallimköy Muhtarı Ali Coşkun, İç İşleri Bakanlığı Mali İdareler Genel Müdürlüğüne yazdığı dilekçede içinde camii ve okul yerlerinin bulunduğu bu arazilerin satışını istedi

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...

Samsun'da Hazine'ye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Darboğaz köyünde, hazineye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor. Bafra Darboğaz Köyü Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, Başvuruların alınmasına devam ediliyor. Bu süreçten köylü kazançlı çıkacak." dedi...

Türkiye'nin ilk köylü kadın muhtarının müze olacak evi çöktü!

Türkiye’nin ilk köylü kadın muhtarı olan Satıkadın’ın (Satı Çırpan) Ankara’nın Kazan ilçesindeki evini müze yapmak üzere tadilata başlayan belediye ekipleri, kerpiçten yapılmış olan binanın tadilat sırasında yer yer çökmesiyle büyük tehlike atlattı...

Beyoğlu'nda 7 milyon 548 bin TL'den satılık bina!

T.C. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, İstanbul Beyoğlu, Şehit Muhtar Mah. Taksim Abdülhak Hamit Mevkiindeki binayı 7 milyon 548 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 18 Eylül 2012 Salı günü yapılacak

Muhtar senetleri tapuya kaydedilmemiş araziler için geçerlidir!

Bir gayrimenkul tapuya kaydı yapılmadan muhtar senedi ile satıldıysa bu satış geçerlidir, eğer tapuda kayıt varsa muhtar senedi geçersizdir

muhtar satışı Haberi

muhtar satışı

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde yapılıyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Bu noktada muhtar satış sözleşmesi söz konusu oluyor. Peki muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği nedir?


Muhtarlık satış sözleşmesi..

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor.


Satış ispatı için yazılı bir devir sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar satış sözleşmesinin geçerliliği..

Satış sözleşmesinin yapılmadığı tarihte kadastro yapılmamış ise, sözleşme geçerli kabul ediliyor. Ancak kadastro çalışması yapılmış, gayrimenkuller tapu kütüğüne kaydedilmişse bu sözleşme geçersiz olarak kabul ediliyor.



Müşterek arsa...