20 / 04 / 2024

Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Ev satın almak isteyenler, henüz inşaatı tamamlanmayan ve daire ortada yokken satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi nedir?



Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

İnşaat şirketinden bir çok insan henüz daire ortada yokken daire satın alıyor ve bu doğrultuda sözleşmeler imzalanıyor. Belli başlı inşaat şirketleri dışında bir çok şirket bu daireleri sözleşmede belirtilen sürede teslim etmiyor. 


Bu durum da daireyi alan kişinin kira gelirinden mahrum kalmasına ve maddi kayba uğramasına sebep oluyor. Öncelikle taraflar arasında sözleşmenin kontrol edilerek imzalanması gerekiyor.


Bu sözleşmeler Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilecek olup, tüm maddelere ayrı ayrı tüketici ile müzakere edilerek imzalanması önem teşkil ediyor.


Ayrıca Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorunda. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor. 


Maketten konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Maketten konut satış sözleşmesi örneği!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön