25 / 04 / 2024

maketten ev satış sözleşmesi

maketten ev satış sözleşmesi

Ev satın almak isteyenler, henüz inşaatı tamamlanmayan ve daire ortada yokken satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesi örneği!

Maketten konut satış sözleşmesi, ön ödemeli konut satışı adı altında kanun ve yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesinin içeriği nasıl olmalı? İşte, maketten konut satış sözleşmesi örneği!

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten ev satışı vurgunu sona eriyor!

Maketten gösterilen konutu satın alıp dolandırılan vatandaşların şikayetleri üzerine oluşturulan komisyon toplanacak ve sunumları dinleyecek.

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

Maketten ev satışının iptali!

Maketten yapılan konut satışlarında tüketicilerin, devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı bulunuyor. İşte, maketten ev satışının iptali!

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Maketten konut satış formu nedir?

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışlarda sözleşme kurulmadan önce ön bilgilendirme formu ile bilgilendirilmeleri gerekiyor. Peki, maketten konut satış formu nedir?

Maketten ev satışından cayma hakkı!

Tüketici Kanunu'na göre maketten satışlarda tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip. İşte, maketten ev satışından cayma hakkı!

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten konut satışı kanunu!

Henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış veya tamamlanmamış bir yapı için satıcı firma tüketici ile satış sözleşmesi imzalanabiliyor. İşte, maketten konut satışı kanunu!

Maketten ev alınır mı?

Gayrimenkul satış yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkan maketten ev satışlarında henüz inşaat tamamlanmamış oluyor. Peki, maketten ev alınır mı?

Maketten ev satışı nasıl olur?

Henüz daire ortada yokken daire satışına maketten konut satışı deniyor. Maketten konut satışının yapılabilmesi için yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, maketten ev satışı nasıl olur?

Maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan hükümlere göre, maketten konut sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Maketten konut satış sözleşmesi henüz inşaat çalışmaları devam eden dairenin satışını gerçekleştirmek için alıcı ve satıcı tarafından imzalanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

maketten ev satış sözleşmesi Haberi

maketten ev satış sözleşmesi

Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

İnşaat şirketinden bir çok insan henüz daire ortada yokken daire satın alıyor ve bu doğrultuda sözleşmeler imzalanıyor. Belli başlı inşaat şirketleri dışında bir çok şirket bu daireleri sözleşmede belirtilen sürede teslim etmiyor. 


Bu durum da daireyi alan kişinin kira gelirinden mahrum kalmasına ve maddi kayba uğramasına sebep oluyor. Öncelikle taraflar arasında sözleşmenin kontrol edilerek imzalanması gerekiyor.


Bu sözleşmeler Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilecek olup, tüm maddelere ayrı ayrı tüketici ile müzakere edilerek imzalanması önem teşkil ediyor.


Ayrıca Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorunda. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor. 


Maketten konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya...