29 / 03 / 2024

Murabahat türkiye ortağı

Murabahat türkiye ortağı

Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu. Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Süper Lig hakem maaşlarına yüzde 50 zam! Türkiye'de hakemler ne kadar kazanıyor?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ( TFF)hakem ücretlerine yüzde 50 zam yaptığı iddia edildi. Bu kapsamda bir Süper Lig maçında görev alan orta hakemin kazancı 30 bin TL'ye çıktı.

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi Ali Erdemoğlu'nun serveti ne kadar? Ali Erdemoğlu kimdir, nereli? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Ali Erdemoğlu, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin üçüncü kişisi olarak belirlendi. Peki, SASA’nın iki ortağından birisi olan Ali Erdemoğlu kimdir, serveti ne kadar? İşte yanıtı...

Türkiye'de 7 yıl içinde orta vadede en az 20 bin market açılabilir!

Organize gıda perakende sektörüne yönelik hazırlanan "Ortakakıl Konferansları 2023" kapsamında açıklanan Ortakalan Perakende Raporu'na göre, Türkiye'de orta vadede en az 20 bin market açılması bekleniyor.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye satış fiyatı ortaya çıktı!

POCO, Türkiye'de satışa çıkardığı POCO F5 serisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem orta segment hem de amiral gemisi özellikleriyle donatılan modeller, fiyat performans açısından da oldukça ilgi çekiyor. İşte POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatları...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Türkiye'deki konut sahipliği oranı yüzde 55,5’e geriledi! En yüksek düşüş orta gelir grubunda!

BETAM'ın araştırmasına göre, Türkiye'de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021'de yüzde 55,5’e düştü. İşte ayrıntılar...

Murabahat türkiye ortağı Haberi

Murabahat türkiye ortağı

Yerli patronların ardından uluslararası firmaların da radarına giren gıda sektörüne Körfez'in en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Murabahat da katıldı. Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu. Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı. 


600 ÇALIŞANI VAR 

Murabahat'ın ortak olduğu Üçöğün Hazır Yemek şirketi 2000 yılından bu yana İstanbul ve Bilecik'te faaliyet gösteriyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakaları ile Bilecik'teki üç fabrikada 600 kişiye istihdam sağlayan catering şirket, günde 50 bin kişiye yemek hizmeti veriyor. Üçöğün Hazır Yemek şirketinin bağlı bulunduğu EYG Grup'u, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Ömer Faruk Çelik, 2014'te kurmuştu. Çelik, o dönemde aile şirketi Simpaş GYO'daki hisselerini satmıştı. Çelik, hisseleri karşılığında Simpaş...