19 / 04 / 2024

Muradiye Külliyesi nerede

Muradiye Külliyesi nerede

Bursa Büyükşehir Belediyesince aslına uygun restore ettirilen ve yılda 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Muradiye Külliyesi'nde "sesli rehberlik sistemi" devreye girdi.

Muradiye Külliyesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak orijinal kimliğine kavuşan Muradiye Külliyesi, görkemli bir törenle ziyarete açıldı. Açılışa İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala da katıldı...

Muradiye Külliyesi restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Muradiye Külliyesi yarın ziyarete açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarını da tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Muradiye Külliyesi’nde restorasyon tamamlandı, açılışını 30 Eylül Çarşamba günü yapıyoruz” dedi.

Muradiye Külliyesi Haziran'da ziyarete açılacak!

Bursa restore edilen Muradiye Külliyesi’ndeki çalışmaların sonuna gelindi. Muradiye'deki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Recep Altepe, Külliye'nin haziran ayından itibaren ziyarete açılacağını belirtti.

Muradiye Külliyesi’ndeki medresede restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa kent ziynetlerini ayağa kaldırma konusundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2 bin 500 metrekare alana sahip medresede de restorasyon çalışmalarını başlattı.

Muradiye Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa ziyaretinde Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İşler, Muradiye Külliyesi ’nin Bursa’ya daha da değer katacağına işaret etti...

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor!

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Yalova'ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek!

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, bölgede inşa edilecek Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tosun, külliyenin kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Samsun'a Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi inşa ediliyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi'nde inşa edilen cami ve külliyede sona gelindi. Proje, Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi olacak.

Yalova’ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi yapılacak!

MGF İnşaat Turizm A.Ş ve Yalova İl Özel İdaresi tarafından Yalova’ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek. 650 iş gününde tamamlanacak külliye için 30 milyon TL harcanacak.

Nevşehir Külliyesi'nin inşaatında son durum!

Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilen Nevşehir Külliyesi 11 bin 500 kişinin ibadetini sağlayacak. Külliye, geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi de üstlenecek.

Erzincan Terzibaba Külliyesi'nin temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzincan Belediyesi hayata geçirdiği Terzibaba Külliyesi'nin temelini attı.

Samsun İlkadım'a Beştepe Külliyesi modeli!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından bölgeye İlkadım Belediyesi yeni belediye hizmet binası inşa ediliyor. Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni belediye hizmet binasının Beştepe Külliyesi gibi olacağını söyledi.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Nisan Meydanı Projesi içerisinde hayata geçirdiği 11 Nisan Külliyesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Bursa Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Bursa Yunuseli'de hayata geçirilen Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi'nde sona gelindi!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kamu Külliyesi projesinin bölgeye kattığı değerleri sıralayarak modern Dulkadiroğlu'nun bu projeyle ortaya çıktığının altını çizdi.

Kuzeykent Camii ve Külliyesi Haziran'da tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Kuzeykent Camii ve Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.

Muradiye Külliyesi nerede Haberi

Muradiye Külliyesi nerede

Bursa Büyükşehir Belediyesince aslına uygun restore ettirilen ve yılda 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Muradiye Külliyesi'nde "sesli rehberlik sistemi" devreye girdi. 

Bünyesinde 12 türbe barındıran ve Bursa'nın en önemli manevi odak noktalarından Muradiye Külliyesi'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, oluşturulan sistemle türbelerin mimari yapısı, burada türbesi bulunan padişah ve şehzadelerle ilgili bilgileri Türçe dahil 4 dilde...