26 / 04 / 2024

murat kurum riskli bina açıklaması

murat kurum riskli bina açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Murat Kurum'dan riskli yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den bu güne 81 ilde 760 bin 282 adet bağımsız birimli konut ve işyerinin "Riskli Yapı" statüsünde değerlendirildiğine dikkat çekti. 

Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, riskli yapıların vatandaş tarafından yıkılması durumunda KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi kararının kentsel dönüşümü hızlandıracağını açıkladı.

Murat Kurum: Riskli binaların tespitlerini yaptıralım ve oturmayalım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaptığı konuşmada "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" çağrısında bulundu.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Murat Kurum: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunduğunu söyledi ve her yıl 300 bin dönüşüm yapmak ve 5 yıl içerisinde de bu dönüşümü bitirmek istediklerini belirtti. Kurum, vatandaşlara, "Riskli ne kadar bina varsa birlikte dönüştürelim" dedi...

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  "Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmaması, biz riskli binaların tespiti noktasında bakanlık olarak tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

Murat Kurum riskli yapı konusunda vatandaşlara seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımızdan ricamız, riskli binalarıyla ilgili risk tespiti talebinde bulunsunlar. Gelsinler bizim bakanlığımıza, belediyelerimize binaların risk analizini yaptırsınlar" dedi...

Murat Kurum: Depremin etkilerini en aza indireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da yaşanan deprem bölgesine giderek depremzedeleri ziyaret etti ve kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

murat kurum riskli bina açıklaması Haberi

murat kurum riskli bina açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda sunum yaptı. 

Deutsche Welle Türkçe'den Pelin Ünker'in haberine göre; Murat Kurum, Komisyon'da yaptığı sunumda Türkiye'deki riskli konut sayısına ilişkin de konuştu. 

Kurum, "Bugün ülkemizde 17 milyon bina, 28,6 milyon konut var. Yaklaşık 6,7 milyonu riskli. Bunun da yaklaşık 1,5 milyonunun acil dönüşüme girmesi gerekiyor. Yine depremin merkezi olan İstanbul'da 1,2 milyon bina ve 6,1 milyon konut, 1,1 milyon işyeri bulunuyor. İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var. Bunlardan da 300 binini çok acil bir şekilde, el birliğiyle dönüştürmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Bakan'ın açıklamasına ilişkin konuşan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de 2017'de benzer bir açıklama yaptığını dile...