19 / 04 / 2024

Muratpaşa riskli bina

Muratpaşa riskli bina

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Antalya Muratpaşa'da 31.1 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Antalya ili, Muratpaşa ilçesinde yer alan binayı 31 milyon 150 bin 443 TL'ye satıyor...

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Muratpaşa'da 25 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya İli Muratpaşa İlçesi Kılınçarslan Mahallesi'nde yer alan ticari bina 25 milyon 66 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 15 Ocak 2019 olarak belirlendi. 

Ümit Uysal'dan Antalya Muratpaşa'ya otopark önerisi!

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Kentsel Dönüşüm' seminerinde "Çok çılgın bir proje yapılsın ve 20 büyükşehirde, 500 mahallede 3'er bina satın alınıp otoparka çevrilsin. Böyle çılgın projelere ihtiyaç var" dedi.

Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazasına LEED Yeşil Bina Sertifikası!

Türkiye’de 19 spor mağazası bulunan Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazası; Amerika Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Gümüş LEED sertifikasını, ‘LEED FOR NEW CONSTRUCTION/yeni yapı kategorisinde almaya hak kazandı.

Antalya Muratpaşa'da 114 binanın cephesi yenileniyor!

Muratpaşa Belediyesi’nin 114 binayı kapsayan 2’nci etap ‘Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi’nde 48 bin litre beyaz ve mavinin farklı renklerinde boya kullanılacak. Çalışmalar 15 Aralık’ta tamamlanacak.

Muratpaşa Güllük'te 114 binanın cephesi sağlamlaştırılıyor!

Muratpaşa Belediyesi, Güllük Caddesi ve Yener Ulusoy Bulvarı’na cephe toplam 114 binayı, Bina Cephelerini Sağlıklaştırma-Boyama Projesi kapsamında Akdeniz renklerine boyamaya başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi'nden Menderes Türel'e yanıt!

MURATPAŞA Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in gazetecilerin sorusu üzerine belediyeye gelen haciz işlemiyle ilgili yaptığı açıklamaya yazılı yanıt verdi. Evcilmen bu iddialara ise ne dedi?

Antalya Muratpaşa'daki STK merkezinin inşaatı bitiyor!

MURATPAŞA Belediyesi'nin Doğuyaka'da yaptırdığı, sivil toplum merkezi inşaatının nisan ayında tamamlanacağı kaydedildi. Muratpaşa Belediyesi Sivil Toplum Merkezi, Antalya'daki tüm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek.

Muratpaşa Belediyesi'nden haciz açıklaması!

İcra memurları, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın makam odası ve hukuk servisindeki eşyaları haczetti. Muratpaşa Belediyesi, geçtiğimiz hafta ve bugün gerçekleştirilmek istenen haciz işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Muratpaşa riskli bina Haberi

Muratpaşa riskli bina

Hürriyet yazarı Salim Uzun, bugünkü köşesinde İzmir depreminin ardından Antalya'da da bulunan riskli yapıları kaleme aldı...

İzmir'de yaşanan depremin üzerinden 5 gün geçti. Yıkılan binalarda yürütülen kurtarma çalışmaları tamamlanırken, deprem öncesi alınacak önlemlerin ne denli hayati önem taşıdığını bir kez daha acı bir şekilde öğrendik. Kent merkezi 2, batı bölgeleri ise 1’nci derece deprem bölgesinde olan Antalya’da ise riskli binaların durumu deprem ve kaybedilen canlarla birlikte yeniden kent gündeminin ilk sırasına taşındı.

Bugüne kadar onlarca haber yaptık, uzmanların uyarılarını sayfalarımıza taşıdık. Buna rağmen maalesef toplumda yeterli bilincin oluşmadığını acı tecrübelerle öğreniyoruz. Deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Antalya İl Müdürü Tevfik Altınay, Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Engin Erarslan ve kentin nüfus yükünü taşıyan Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı Belediye Başkanları ile görüştüm....