20 / 04 / 2024

Müşterek ipotek ne demektir

Müşterek ipotek ne demektir

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları şeklinde yapılan tanımlama Müşterek mülkiyet nedir?: sorusuna cevap olarak veriliyor...

Müşterek ipotek ne demektir?

İpotek ile ilgili bir kavram olan müşterek ipotek ne demektir, merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

2023 PMYO başvuru tarihi! 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? 2023 PMYO kaç kişi alınacak?

2023 yılı PMYO polis alımı, binlerce gencin gündemini oluşturuyor. Peki 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar!

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

Doların önümüzdeki hafta ne kadar olacağı belli oldu! Doları bilen adam Selçuk Geçer net rakamı açıkladı! Koşun, bakın!

Doları bile adam ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki hafta ne kadar olacağını açıkladı. Elinde dolar olan yatırımcılar koşun, hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası zammı ne kadar? Peş peşe açıklandı! Şimdi siz de zamlı maaşınıza bakın!

Binlerce vatandaşın yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı zammı ne kadar? Peş peşe açıklandı! Şimdi siz de zamlı maaşınıza bakın!  

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Aile Destek Programı ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Gümüş yatırımcıları hemen buraya bakın! Gümüş gram fiyatı ne kadar? 1 Şubat Çarşamba gümüş fiyatı

1 Şubat Çarşamba günü gümüşün fiyatı araştırılıyor. Gümüş yatırımcıları hemen buraya bakın! Gümüş gram fiyatı ne kadar? 1 Şubat Çarşamba gümüş fiyatı.

İŞKUR EGM polisevi müdürlüğüne personel alacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 30 Ocak!

EGM polisevi müdürlüğüne temizlik personeli alımı için İŞKUR üzerinden yeni bir iş ilanı yayınladı. İlana en az ilköğretim mezunu olanların başvuru yapabileceği ifade edildi.

Gümüş yatırımcıları hemen bakın! Gümüş gram fiyatı ne kadar? 28 Ocak 2023 güncel gümüş fiyatı

Gümüş fiyatları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 2022 yılında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün 2023 yılında da yükselişlerine devam etmesi bekleniyor. Peki  Gümüş gram fiyatı ne kadar? 28 Ocak 2023 güncel gümüş fiyatı.

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

ÖTV indirimi 2023! 2023 ÖTV indirimi olacak mı? Telefonda ÖTV ne kadar 2023?

ÖTV indirimi olacak mı, var mı 2023? ÖTV indirimi olacak mı? Telefonda ÖTV ne kadar 2023? Cep telefonlarında ÖTV indirimi uygulanacak mı? sorularının cevapları merakla araştırılmaktadır. İşte o yanıtlar!

2023 SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımı Ocak 2023 ne kadar olacak?

Asgari ücrete gelen zamdan sonra SED yardımının ne kadar olduğu merakla araştırılmaktadır. İşte 2023 SED yardımına dair detaylar!

Müşterek ipotek ne demektir Haberi

Müşterek ipotek ne demektir


Müşterek mülkiyet nedir?


Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları şeklinde tanımlanıyor.


Müşterek mülkiyet ya kanundan ya da hukuki işlemlerden  doğuyor. Yani ya bir malın birden fazla kişiye bağışlanması ve vasiyet edilmesinden yada mirasçıların kalan miras mal için iştirak halinde sözleşme yapmasından doğuyor. Müşterek mülkiyete konu olan malların yönetimine, gelir ve giderlerine paydaşlar, payları oranında katılırlar. Paydaşların payı sözleşme ile belirli değilse birbirine eşit sayılıyor. Paydaşlardan her biri, kendi payı üzerinde tasarrufta bulunabiliyor, payını satabiliyor, bağışlayabiliyor, rehnedebiliyor ve satış vaadinde bulunabiliyor. Ancak payın bir üçüncü kişiye satışı halinde diğer paydaşların öncelikle alım hakkı bulunuyor. 


Müşterek malın kiraya verilmesinde, malın yarısından fazla payına sahip olan ve sayı olarakta çoğunluğu oluşturan paydaşların, kira kontratını birlikte...