19 / 04 / 2024

müteahhit ölürse ne olur

müteahhit ölürse ne olur

İnşaat sözleşmesinin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, inşaattan sürecinde müteahhit ölürse ne olur?

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?

Paladyum, kıymetli metallerden biri. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metallerden bir tanesi.Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyum nedir? Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metaller içerisinde yer alır. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyum, gümüş gibi parlak bir renge sahiptir. Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 5 Temmuz 2022 paladyum fiyatları...

Doğum parası 2022 yılında ne kadar oldu? SSK 2022 süt yardımı kaç TL, nasıl alınır?

Doğum yapan anneler için devlet tarafından verilen doğum yardımı parasının miktarı da çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. 2022 doğum parası ne kadar olacak ve süt yardımı nasıl alınır sorularını sizler için yanıtladık.

Önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Önalım hakkı, bir gayrimenkulün satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı oluyor. Peki, önalım hakkı nasıl ve ne zaman kullanılır?

Innovia 3'teki 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO, Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

müteahhit ölürse ne olur Haberi

müteahhit ölürse ne olur

Müteahhit ölürse ne olur?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimselere deniyor. Müteahhitler yapacakları inşaat için öncelikle arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor.


Müteahhitlerin bir arsa üzerinde inşaat yapabilmeleri için yetki Belgesi almaları gerekiyor. Müteahhitlerin bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu bulunuyor.


Sözleşmenin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. 


Müteahhidin borcu inşaatı ayıpsız, arsa sahibi ile Müteahhit arasındaki sözleşmeye ve yasal düzenlemelere uygun teslim etmek oluyor. Peki, inşaat sözleşmesi imzalandıktan sonra müteahhit ölürse ne olur?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin ölümü halinde ne olacağı Borçlar Kanunu kapsamında madde 486'da açıklanıyor.


Madde 486:

Yüklenicinin ölümü veya yeteneğini...