23 / 04 / 2024

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli

Deprem kuşağı bölgesinde yer alan Türkiye'deki nüfusun yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşıyor. Yaklaşık 7,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. 

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte trafo seçmenin püf noktaları...

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhit firmalarla inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Merakla beklenen soruların yanıtlarını avukat Ebru Erdinç verdi.

Kripto para seçerken nelere dikkat edilmeli?

Hafta sonu büyük kayıp yaşayan kripto para borsası yeni haftaya da kayıpla başladı. Peki kripto para borsasında yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte uzmanların önerileri...

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Pandemi sürecinde tatil yapmak isteyenlerin tercihi karavanlar oldu. Peki karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Emlak işletmesini seçerken dikkat! 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tüketiciler emlak işletmesi seçerken çok dikkatli olmalı" dedi.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Ev alırken ve almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar gözden kaçırıldığında daha büyük sorunlara yol açabilir. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Geliştirme Ve Eğitim Gelişim DirektörüBirgül Dalgakıran, gayrimenkul danışmanlarının önemine değindi. Dalgakıran, gayrimenkuldanışmanı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

Parke seçerken nelere dikkat edilmeli?

Hüni Parke Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kaya, parke döşerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Kaya, ''Zemin dekorasyonunda parke vazgeçilmez'' dedi.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli Haberi

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli

Kentsel dönüşümle yenilenmesi gereken binalar için en önemli nokta ise müteahhit firma ile anlaşabilmek. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, müteahhit seçerken dikkat edilmesi gereken 5 altın kuralı Kaynak: Kentsel Dönüşümde Müteahhit Seçmenin 5 Altın Kuralı açıkladı.

Günaydın Aliağa Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapı kalitesi, konutun değeri, projenin teslim tarihi gibi konularda mağduriyet yaşanmaması için detaylı araştırma yapılması gerekiyor. Arsa payı oranının yanı sıra yeni daireler için öngörülen metrekare fiyatı, inşaatın kalitesi ve müteahhit firmanın referanslarının da değerlendirilmesi gerekiyor.

1- GÜVENLİK İÇİN İSKAN BELGESİ ŞART

Kentsel dönüşümde iskanının önemine vurgu yapan Son; “Müteahhit firmadan mutlaka iskan alınması talep edilmeli. Hayata geçirilecek yapının imar kanunları çerçevesinde uygulanması ve bu çerçevede iskanın alınması çok hassas bir konu. İskan belgesi belediyeler tarafından, binanın...