18 / 04 / 2024

Müteahhitlik karnesi nedir

Müteahhitlik karnesi nedir

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2015 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

Müteahhitlik karnesi nedir?

Müteahhitlerin çalışmalar yapabilmesi için müteahhitlik karnesi almaları gerekiyor. Peki, müteahhitlik karnesi nedir? Müteahhitlik karnesi ne işe yarar? Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler?

Kurtbeyoğlu Müteahhitlik İnşaat Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtbeyoğlu Müteahhitlik İnşaat Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Enver Cebri Kurtbeyoğlu tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Avcılar, Gümüşpala Mahallesi'nde kuruldu.

Arı Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arı Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Esen Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ocak'ta Sarıyer, Maslak Mahallesi'nde kuruldu.

Ağaoğlu Müteahhitlik İnşaat Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ağaoğlu Müteahhitlik İnşaat Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yasin Ocak Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 15 Ocak 2015 tarihinde kuruldu.

Yurtdışı müteahhitlik sektörünün proje değeri 300 milyar doları geçti!

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 1972 yılında Libya 'da liman projesi ile başlayan yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2014 yılında 22.5 milyar dolarlık proje üstlendiğini bildirdi.

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Müteahhitlik dilekçesi örneği 2015!

Müteahhitlik yetki belgesi, bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunularak alınıyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte müteahhitlik dilekçesi örneği 2015..

Müteahhitlik sektörü kamu ile işbirliği yapıyor!

Müteahhitlik sektörü yılı iki önemli gelişmeyle kapatıyor. Bunlardan ilki Kasım 2014 sonunda TMB sektörel disiplinleri yeniden tanımlayan önerilerden oluşan 10 maddelik “İnşaat Sektörü Bildirgesi”ydi; ikincisi ise küresel bir hareket..

Müteahhitlik sektörü belirsizliklerle dolu bir döneme giriyor!

Çevre ülkelerdeki gerginlikler nedeniyle müteahhitlik sektörünün belirsizliklerle dolu bir döneme girdiğini belirten TMB Başkanı Mithat Yenigün, çözümün ise planlı kalkınmadan geçtiğini söyledi..

Onarım uygunluk belgesi nedir?

Onarım ön izin belgesi; Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEB tarafından verilecek belgeye deniyor. Peki, onarım uygunluk belgesi nedir? Onarım uygunluk belgesi, nereden alınır?

CBT Müteahhitlik Altyapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi kuruldu!

CBT Müteahhitlik Altyapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi, Tarık Koyun tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Aralık 2014 tarihinde Ayvacı İş Merkezi, Bağcılar'da kuruldu.

Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyet farkı nedir?

Elbirliği mülkiyeti ve paylı mülkiyet, birlikte mülkiyet türleri olarak karşımıza çıkıyor. Medeni Kanun gereğince bu iki mülkiyet türünün birbirinden bazı farkları bulunuyor. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyet farkı nedir? İşte yanıtı..

Konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir?

Konut kredisi kullanan kimselere kaynak kullanımı destekleme fonu muafiyeti uygulanıyor. Peki, konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir? Konut kredisinde bu muafiyet kalkacak mı?

Taşdemir Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşdemir Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Taşdemir, Erkan Arpacı tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 19 Aralık'ta Bayrampaşa, Cevatpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Müteahhitlik karnesi nedir Haberi

Müteahhitlik karnesi nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK/644) Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı başlıklı 16 ncı maddesi 1 inci fıkrasının (e) bendinde yer alan “Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin yıllara ait değerlendirme katsayılarını, mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetlerini ve proje ve kontrollük islerinde uygulanacak fiyat artış oranlarını tespit etmek ve yayımlamak.” görevi gereği olarak, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin yıllara ait değerlendirme katsayılarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenmesi ve yayımlanması gerekiyor.


28.03.1981 tarih ve 17293 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerine Katılma Yönetmeliği” uyarınca, “Devlet Daire ve Kuruluşları, Katma Bütçeli...