26 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası antalya

Mütekabiliyet Yasası antalya

Geçen yıl yatırımcısına yüzde 7,45 kazandıran Adana'da bu yıl getiri oranı yüzde 17,2'ye çıktı. Antalya'da Yabancıya mülk satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından fiyatlar yükselmeye başladı...

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü Antalya'da gayrimenkul satacak!

Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Antalya'da yurt yaptıracak! 117 milyon 247 bin TL'ye!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Kepez Kültür Mahallesi'nde yurt yaptıracak. Söz konusu işin bedeli 117 milyon 247 bin 276 TL olarak belirlendi. 

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Antalya'da 5 bin metrekarelik arsa satıyor!

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Kumluca'da yer alan 5 bin metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

BTL Hospitality yatırım için Antalya'yı seçti!

Çin'in en büyük otel ve turizm grubu BTL Hospitality, yatırım için Antalya'yı seçti. 26 ülkede 170 oteli bulunan firma, Antalya'ya da yeni proje geliştirecek.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

MÜSİAD'dan Antalya kent estetiğine katkı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, “Kent Estetiği” konusunda görüş ve önerilerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Mütekabiliyet Yasası antalya Haberi

Mütekabiliyet Yasası antalya

Bursa Ocak 2008 - Mart 2013 döneminde Bursa'da satılan konut sayısı yaklaşık 103 bin. Bu, Bursa'yı Türkiye'deki en büyük beşinci emlak pazarı haline getiriyor. Ancak buna rağmen şehirdeki emlak fiyatları uyumaya devam ediyor. Geçen yıl fiyatlar yüzde 3,6 oranında yükselmişti. Bu yıl bu oran yüzde 7,1 'e yükselse de, Türkiye ortalamasının (yüzde 15,7) hala çok altında. 


Adana, Türkiye'de emlak yatırımının en çok kazandırdığı kentlerden biri. Geçen yıl yatırımcısına yüzde 7,45 kazandıran Adana'da bu yıl getiri oranı yüzde 17,2'ye çıktı. Bu yükselişin taşıyıcısı, Haziran 2012 - 2013 döneminde yüzde 21'in üzerinde getiri sağlayan Seyhan'ın Tellidere ve Cemal Paşa mahalleleri var. 


Antalya 

Kentin emlak piyasası, son yıllarda konut fazlası nedeniyle sıkışmış bir görünüm arz ediyordu hatta fiyatlar geriliyordu. Yabancıya mülk satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası'nın...