19 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası gayrimenkul

Mütekabiliyet Yasası gayrimenkul

Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasasıyla beraber "2013'iin ilk çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışı 720 milyon dolar oldu. Yıl sonuna kadar satışların yaklaşık 3 milyar, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor" dedi.

Mütekabiliyetle gayrimenkul alımı ikiye katlandı!

Türkiye' de geçen yılın ilk yarısında yabancılar 3 bin 107 taşınmaz alırken, 2013 'ün ilk 6 ayında bu rakam ikiye katlanarak 7 bin 145'e yükseldi...

Mütekabiliyet Yasası'yla 14 bin 599 yabancı gayrimenkul aldı!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra geçen bir yılda, 14 bin 599 yabancı Türkiye'den 13 bin 495 taşınmaz satın aldı.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Hanedan Yapım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanedan Yapım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Turgut Akdağ tarafından 20 bin TL sermaye ile 20 Ocak'ta Büyükçekmece, Ulus Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Arin İş Merkezi'nde kuruldu.

Rimaks Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Rimaks Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, 11 milyon 283 bin TL sermaye ile 4 Ocak'ta 2016'da Tuzla, Aydınlı Mevkii İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi'nde kuruldu.

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Emir Şen Yönetim Kurulu Başkanlığında 1 milyon TL sermaye ile 10 Aralık'ta Sultanbeyli, Mehmet Akif Mahallesi, Burcu Sokak'ta kuruldu.

P Paraf Yapı Mimarlık Mühendislik İnş.Gayrimenkul Yatırım Danışman. Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

P Paraf Yapı Mimarlık Mühendislik İnş.Gayrimenkul Yatırım Danışman. Ticaret Limited Şirketi, Onur Kuyuncu, Uğur Erdem ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Çatalca, Kaleiçi Mahallesi, Bahar Sokak'ta kuruldu.

Akar Mıddle East Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Akar Mıddle East Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, M.S.Zıyad S Alzaım Yönetim Kurulu Başkanlığında 50 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Beşiktaş, Levazım Mahallesi, Koru Sokak Zorlu Center'ta kuruldu.

Sun Dizayn Tasarım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sun Dizayn Tasarım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Sun tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Esenyurt, Pınar Mahallesi 'nde kuruldu.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Vedat Demiröz: Gayrimenkul sektörünü geliştireceğiz!

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası gayrimenkul Haberi

Mütekabiliyet Yasası gayrimenkul


Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasasıyla beraber 2012 genelinde yabancılara yapılan gayrimenkul satışının 2,64 milyar dolara ulaştığını belirterek, "2013'iin ilk çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışı 720 milyon dolar oldu. Yıl sonuna kadar satışların yaklaşık 3 milyar, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor" dedi. 


AA muhabirine mütekabiliyette gelinen son noktayı değerlendiren Gökkaya, yabancılara gayrimenkul satışının önündeki engellerin kalkması ve yabancı mülk satışında ülke sayısının artmasıyla beraber özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Türkiye'de gayrimenkul alımına yönelik yoğun talep gelmeye başladığını söyledi. Gökkaya, bu bölgeden gelen yabancı vatandaşların genellikle İstanbul ve Bursa'daki lüks ve büyük konutlara, Avrupalılar'ın ise ağırlıklı olarak kıyı kentlerine ilgi gösterdiğini ifade ederek, özellikle İstanbul'da merkezi bölgelerdeki deniz kıyısında veya deniz manzaralı...