29 / 03 / 2024

mutlak tarım arazisine nasıl ev yapılır

mutlak tarım arazisine nasıl ev yapılır

Mutlak tarım arazileri, kanun gereğince tarımsal üretim amacı dışında kullanılabiliyor mu? Mutlak tarım arazisine ev yapmak mümkün mü? İşte toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu esasları..

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Yabancıların Türkiye’de 16 milyon metrekare tarım arazisi var!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat 2021 itibariyle yabancıların Türkiye'de 16 milyon 260 bin metrekare tarım arazisine sahip olduğunu yanıtladı. 

İBB, tarım arazisine akaryakıt istasyonu yapılmasına onay vermedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Aralık’taki toplantısında tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteğini reddetti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz, bu kararı kaleme aldı.

Silivri'de tarım arazisine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesi, Akören Mahallesinde tarım arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edilen 2 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir’de İmar Barışı yasasından yararlanmak  için tarım arazilerine konut yapan kooperatifler, Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazılıp mühürlendi.

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Osmangazi'de tarım arazisine yapılan kaçak ev yıkıldı!

Kaçak yapılaşmayla mücadelesine kesintisiz devam eden Osmangazi Belediyesi, Dereçavuş Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilen evi yıktı.

Türk yatırımcılar Sudan'da kiralanan tarım arazileri projesini bekliyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Sudan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Afrika'da kiralanan 780 bin hektarlık tarım arazisine ilişkin, Türk yatırımcıların arazi için iştahlı olduklarını dile getirdi...

AOÇ arazisine yapılan saray tarımı etkiledi!

AOÇ arazisinin bir bölümüne saray inşa edilmesi ile birlikte çiftlikte tarım üretimi de darbe aldı. Rapora göre AOÇ’de buğday üretimi tarihinin en düşük seviyesine gerilerken arpa, kuru yonca, kuru çayır ve yeşil yonca üretimi ilk kez yapılmadı.

mutlak tarım arazisine nasıl ev yapılır Haberi

mutlak tarım arazisine nasıl ev yapılır

Mutlak tarım arazisine ev yapmak!

Toprak Koruma ve Arazilerin Kullanımı Kanununda; Bitkisel üretimde; toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin kombinasyonu yöre ortalamasında ürün alınabilmesi için sınırlayıcı olmayan, topografik sınırlamaları yok veya çok az olan; ülkesel, bölgesel veya yerel önemi bulunan, hâlihazır tarımsal üretimde kullanılan veya bu amaçla kullanıma elverişli olan arazileri, mutlak tarım arazisi olarak tanımlanıyor.


Mutlak tarım arazileri, kanun gereğince tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Ancak bazı koşullar altında, mutlak tarım arazisine ev yapma izni Bakanlık tarafından verilebiliyor.


Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı

MADDE 13. — Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamaz. Ancak, alternatif alan bulunmaması ve Kurulun uygun görmesi şartıyla;

             

a) Savunmaya yönelik stratejik...