19 / 03 / 2024

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.



TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, hobi bahçelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yunus Kılıç, teklifte bulunan tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıkılmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; amaçlarının hobi bahçelerine olan ilgiyi azaltmak olmadığına dikkat çeken Kılıç, şunları kaydetti: 

"Bizler de vatandaşlarımızın ayaklarının toprağa değmesini istiyoruz. Amacımız hobi bahçelerinin birinci sınıf tarım arazileri üzerinde kurulmasını engellemektir. Çocuklarımıza bırakmakla sorumlu olduğumuz bu arazileri korumak zorundayız. Burada yerel yönetimlere görev düşüyor. Yerel yönetimler, marjinal tarım alanlarına alt yapı götürebilirler. Vatandaşlarımız da oraları bahçeye çevirip doğayla iç içe olma ihtiyaçlarını giderebilirler. Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz." 

Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıkılmasıyla ilgili, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

MHP  İzmir  Milletvekili Hasan Kalyoncu da hobi bahçelerinin kentsel tarımda ve kent peyzajında önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaparak, "Hobi bahçeleri adı altında kooperatif kurularak tarım arazileri yok ediliyor. Teklifle hobi bahçelerinin yıkım görevi belediyelere verilecek. Belediyeler bunu yapmazlarsa ceza alacaklar" diye konuştu.

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi bölünmelerinin engellenmesi teklifi onaylandı!


Geri Dön