19 / 04 / 2024

Müze gelir artışı

Müze gelir artışı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirin bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon TL'yi bulduğunu bildirdi.

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Emlak Konut Evvel İstanbul şirket payı gelir artışını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Evvel İstanbul şirket payı gelir artışını yayınladı.

Kentsel dönüşüm boya üretimini artırdı!

Aydın İnşaat ve Gemsa Boya Kurucu Ortağı Nihat Dizman, inşaat sektöründeki gelişmelerin boya üretim değerlerini artırdığını belirtti. Dizman, ''Kentsel Dönüşüm projelerinin bizim sektörümüze pozitif etkisi oldukça büyük'' diye konuştu.

Aydın Teknoloji Köy projesinde ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı!

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelir artışı Haberi

Müze gelir artışı

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm sektörü ile kültür endüstrisinde, 2013 yılında tohumlarını ektiği ve 2014 yılında geliştirdiği yenilikçi politikaların olumlu geri dönüşlerini almaya devam ediyor. 2014 rakamları. 


Kültür ve Turizm Bakımı Ömer Çelik döneminde uygulamaya konulan politikalar doğrultusunda yaşama geçirilen projeler, yapılan atılımların isabetli olduğunu ortaya koydu. Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir 2014'te yüzde 39 arttı. Müzekart satışları bir önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde arttı. 



Bakan Ömer Çelik, "Elde edilen sonuçlarla 2014 hedeflerimizin üzerine çıktık. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimlerin 1 Ocak- 31 Aralık 2014 dönemi değerlendirme raporları sevindirici, veriler ileriye dönük olarak da iyi sonuçlara işaret ediyor. Müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelir bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon...