27 / 04 / 2024

müzelerden elde gelir

müzelerden elde gelir

Ocak-kasım döneminde Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, ziyaretlerden 12,5 milyon lira gelir elde edildi.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Emeklilere son dakika müjdesi! Ek gelir kapısı resmen açıldı! İşte banka banka hesaplara yatacak tutarlar...

Emeklilere uygulanan temmuz zammıyla beraber ek kazanç imkânı doğdu. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nın hesaplarına 6 bin, 6.500, 7 bin, 7.500, 8.500 TL'ye varan ödemeler hesaplara yatacak. İşte banka banka hesaplara yatacak tutarlar...

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Deprem için bağış yapanlar dikkat! Gelir İdaresi’nden çok önemli duyuru geldi!

Tüm Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem için vatandaşlara yardıma koşarken, bu yardımların vergilendirilmesi ise kamuoyunda tartışma yaratmıştı. İşte bu sorunun çözümüyle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan sevindirici bir haber geldi. İşte detaylar…

Ev almak isteyenlere müjde! Orta gelir grubu konut kampanyasında tarih belli oldu!

Ev almak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. Orta gelir grubu konut kampanyasında tarih belli oldu... İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları...

Tekne ve yelkenlilere talep patladı marinalarda yer kalmadı

Küresel ekonomik kriz, tüm dünyada gelir dağılımındaki uçurumu tetiklerken Türkiye'de tekne ve yelkenlilere olan talep artışı, marinalarda bağlı tekne sayısının ikiye katlanması dikkat çekti. Tekne bir yatırım aracı olurken siparişlerin teslim tarihleri 2024'e kadar uzadı.

Emlak Konut GYO Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi Dağ Mimarlık inşa edecek! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesini imzaladı. Projeyi Dağ Mim. ve Müh. Yapı Gay. Tic. San. A.Ş. inşa edecek...

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

TSKB GYO sermaye artırımından elde edeceği fonla borçlarını kapatacak!

TSKB GYO Yönetim Kurulunca 2 Temmuz tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-Kurul 128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor' yayınlandı. 

Reysaş GYO, sermaye artımından elde edilecek fonla kredi ödemelerini yapacak!

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesinin yüzde 103,25203 oranında 253 milyon 999 bin 999 TL arttırılarak 500 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı.

Adese Gayrimenkul'ün sermayesi 1 milyar TL'ye artırılacak!

Adese Gayrimenkul'ün sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım yerlerine ilişkin denetim komitesi raporu yayınlandı. 

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

müzelerden elde gelir Haberi

müzelerden elde gelir

Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini ocak-kasım döneminde yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, bu ziyaretlerden 12 milyon 485 bin 773 lira gelir elde edildi.


AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, yılın 11 ayında kentteki müze ve ören yerlerini 762 bin 831'i ücretsiz, 1 milyon 166 bin 137'si de indirimli olmak üzere 2 milyon 867 bin 990 kişi ziyaret etti.


En fazla ziyaret Noel Baba Müzesi'ne gerçekleşti. Yılın 11 ayında 524 bin 846 kişinin ziyaret ettiği Noel Baba Müzesi'ni 425 bin 983 ziyaretle Myra, 354 bin 150 ziyaretle Alanya Kalesi, 234 bin 478 ziyaretle Aspendos, 219 bin 573 ziyaretle Phaselis, 186 bin 447 ziyaretle Olimpos, 185 bin 79 ziyaretle Perge, 164 bin 226 ziyaretle...