18 / 04 / 2024

myrleia antik kenti üzerindeki avm

myrleia antik kenti üzerindeki avm

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Düzde Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

myrleia antik kenti üzerindeki avm Haberi

myrleia antik kenti üzerindeki avm

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapıldıktan sonra imar barışından faydalanılarak açılan AVM'deki oyun ve eğlence merkezini, Mudanya Belediyesi 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olması sebebiyle mühürlemişti. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Özdilek Holding, belediye tarafından gerekli kontroller sonrasında iş yeri açma ve çalışma ruhsatının AVM'nin tamamına verildiğine dikkat çekerek oyun alanının haksız bir şekilde mühürlendiğini belirtti.

Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre, Özdilek Holding, Mudanya’daki Özdilek AVM’nin mühürlenmesine yönelik yaptığı yazılı basın açıklamasında mühürleme işlemenin haksız olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

“Özdilek Mudanya AVM’de 06.07.2018 tarihli yapı kayıt belgesi ve 13.09.2018 tarihli AVM’nin tamamını kapsayan iş yeri açma ve çalışma ruhsatıyla 15.10.2018 tarihinde faaliyete geçen hipermarket, Game Factory Oyun...