24 / 04 / 2024

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.



Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık 'Myrleia Antik Kenti'nde inşa edilen AVM düzenlenen törenle hizmete açıldı. 'İmar Barışı' başvurusu yapılan AVM için Yapı Kayıt Belgesi alınmıştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, tören sırasında AVM önünde toplanan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu. 

2012 yılında yapımına başlanılan AVM'nin temel kazıları sırasında M.Ö. 7'nci yüzyıla ait antik kentin duvarlarına ve taş heykellere rastlandı. inşaatta incelemelerde bulunan Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu,  inşaatın devam etmesine izin verirken, antik kente ait tarihi kalıntıların da cam çerçeve içinde koruma altına alınarak AVM'nin alt katında sergilenmesini kararlaştırdı. 

AVM'nin yeni sahibi firma, 4 bin 630 metrekaresi kapalı, otoparkla birlikte 9 bin 312 metrekarelik alana inşa edilen AVM için Yapı Kayıt Belgesi aldı. Temizlik çalışmalarını tamamlayan firma, 7 milyon TL'ye mal olan AVM'yi hizmete açtı. 

Açılışta konuşan firma sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Bina bitmiş, anahtar teslim hale gelmişti. Daha sonra mahkeme süreçleri devam etmiş ve 2018 yılında devlet, 'Benim vatandaşım mahkemelerle uğraşmasın. Yıkım cezası bile olsa, para cezası bile olsa hepsini affediyorum, gelin ruhsatını vereyim' demiş ve ruhsatını vermiş. Bu alışveriş merkezi de bugün yasalara dayanarak Mudanya Belediyesi'nden alınan ruhsatla açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ve Bursa'da yatırımlara devam edildiğini açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Dünyanın ve dolayısıyla Türkiye'nin sıkıntıyı, krizi konuştuğu bir dönemde, belki birçok ülkede yatırımların durdurulduğu, geri çekildiği, sosyal patlamaların yaşandığı bir dönemde Allah'a hamdolsun bizim ülkemizde ve şehrimizde yavaştan da olsa yatırım ve atılımlar devam ediyor. Burada çok değerli iş adamlarımızı görüyorum. Bursa bugünlere geldiyse iş âleminin katkıları yadsınamaz bir gerçekliktir. Burada güzel bir yatırım var ve 105 kardeşimiz istihdam olacak. 105 istihdam 105 aile demektir. Buna vesile olanlara yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!


Geri Dön