24 / 04 / 2024

nakkaş deresi

nakkaş deresi

İstanbul'daki Küçükçekmece Gölü, yine yeşil renge büründü. Uzmanlar, göl suyunun giderek daha fazla zararlı hale geldiğine dikkat çekti

Halkalı 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi Halkalı Nakkaş Deresi ve Çevresi 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Halkalı Nakkaş Deresi imar planı tadilatı askıda!

Halkalı Nakkaş Deresi, Dere Koruma Bandının Bir Kısmının Revizyonuna ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde hazırlanan "10'un farkı 10'un yıldızı" projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Erzincan Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı kurulacak!

“DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediyesi tarafından projelendirilen Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı oluşturulmasını öngören proje için protokol imzalandı.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

Ordu Bülbül Deresi'ne köprü inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Altınordu ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’nin bir bölümünün yayalaştırılması projesi” kapsamında Bülbül Deresi üzerine inşa edilmekte olan köprünün çalışmaları hızla ilerliyor.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Ünye Tabakhane Deresi ıslah ediliyor!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile birlikte Tabakhane Deresi’nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Riva Deresi'ne modern geçiş köprüsü inşa ediliyor!

Riva Deresi üzerinde İBB tarafından modern ve dayanıklı yeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen köprüye alternatif, 124 metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak.

Osmaniye Karaçay Deresi'nde asma köprü tamamlandı!

Osmaniye Belediyesi'nin Karaçay Deresi Rekreasyon Alanı'nda yapımını tamamladığı asma köprü törenle açıldı. Köprü ile Karaçay'ın iki yakası üçüncü kez buluştu

Serik Kız Deresi Projesi’nde sona gelindi!

Antalya Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi artık gün sayıyor.

nakkaş deresi Haberi

nakkaş deresi

İstanbul'da Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında bulunan Küçükçekmece Gölü'nün yüzeyi yeşil bir örtü ile kaplanırken, kirliliği değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, sudaki yeşilliğin yosundan kaynaklanmadığını, bunun pislik olduğunu söyledi. Prof. Dr. Meriç Albay, gölden avlanan balıkların yenmemesi gerektiğini anlatırken, İstanbul'un en önemli su havzalarından biri olan gölü besleyen Eşkinoz ile Nakkaş derelerinin evsel ve kimyasal atıkları taşıdığını söyledi. Prof.Dr.Meriç Albay, "Küçükçekmece'de görülen atıklardan kaynaklanan atıkların getirdiği fosfor ve azottan kaynaklanan alg patlaması. Bunlar da toksik üretiyor. Balıkları, kuşları öldürüyor. Yeşil rengi de bu algler veriyor. Buradan çıkan balıkların yenilmesi ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açar"...