29 / 03 / 2024

nako nakliyeciler sitesi

nako nakliyeciler sitesi

Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisi kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle satılamıyor. Bir diğer önemli neden ise arazi üzerindeki ambar şirketlerinin boşaltılamaması...

Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Seyitnizam (Merkezefendi) Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, 3284 Ada 59 Parselde Sosyal Tesis Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar notu askıda!

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, (Seyitnizam) Merkezefendi Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 ölçekli NİPl Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi arazisi imara açıldı!

İstanbul Zeytinburnu Ambarlar’daki Nakliyeciler Sitesi’nin ardından Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi de bölgeden taşınarak arazisi imara açıldı....

Zeytinburnu NAKO arazisinde alınan yargı kararları TBMM'de!

İstanbul Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi arazisi hakkındaki yargı kararını etkisiz kılmak üzere bazı idari işlemler yapıldığı iddiası meclis gündemine taşındı...

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı imar planı askıda!

İstanbul Zeytinburnu'na bağlı Seyitnizam Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Zeytinburnu NAKO arazisindeki dönüşüme Danıştay dur dedi!

Bakanlar Kurulu, İstanbul’daki 156 dönüm alana sahip Nakliyeciler Sitesi’ni riskli alan ilan etti. Danıştay ise kentsel dönüşüm kararının hukuki olmadığını belirtip yürütmesini durdurdu.

Nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar!

Ak Zirve Gayrimenkul’ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’nden çıkarılan nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi çalışanları eylemde!

Zeytinburnu Ambarlar Nakliyeciler Sitesi'nde faaliyet gösteren ve yıkım kararına direnmeye çalışan bir grup eylem yaptı. 

Zeytinburnu NAKO arazisinde yıkım tamamlandı!

7 blok ve 254 iş yerinden oluşan Zeytinburnu'ndaki Nakliyeciler Sitesi'nde yıkım çalışmaları tamamlandı.

Akzirve NAKO Zeytinburnu arazisinin imar planı askıda!

Akzirve Gayrimenkul'ün 250 milyon dolara satın aldığı Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi arazisinin imar planı askıya çıkarıldı. Akzirve, NAKO arazisine karma proje inşa edecek...

Adana Belediyesi'nden sitelere yol yatırımı!

Adana Büyükşehir Belediyesi,Mobilyacılar Sitesi, Metal Sanayi Sitesi ve Nakliyeciler Sitesi ile halk komplekslerine yol yatırımı gerçekleştirdi.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'ne konut projesi geliyor!

İstanbul Zeytinburnu'da bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin arazisi riskli alan ilan edildi. Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün 250 milyon dolara satın aldığı araziye yapılacak konutlar vergi ve harçlardan muaf olacak.

nako nakliyeciler sitesi Haberi

nako nakliyeciler sitesi

Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisinin satışı kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle hala gerçekleşemedi.


Oy birliği sağlanamıyor

32 yıldır Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren Ambarlar Sitesi’nin yer aldığı 128 dönüm büyüklüğündeki arazi uzun süredir müşteri arıyor. İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifi’ne ( NAKO) ait olan arazi,  kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlamaması nedeniyle hala satılamadı. Nurol GYO ve KİPTAŞ'ın da içinde olduğu yerli ve yabancı birçok firmanın talip olduğu arazinin satışı gerçekleşmesi için 180 kooperatif üyesinin onay vermesi gerekiyor. 


Gidecek yerimiz yok

Yaklaşık 300-350 milyon dolar fiyat biçilen Nakliye Ambarları arazisinin uzun yıllardır satılamamasının bir diğer nedeni ise nakliye ambarlarının boşaltılamaması. Kooperatif yetkilileri birçok firma peşin para veriyor ama ambarların boşaltılmasıyla uğraşmak istemiyor. Araziyi boş almak istiyorlar. Bizim...