25 / 04 / 2024

Nakliye Ambarları arazisi boşaltılamadığı için satılamıyor!

Nakliye Ambarları arazisi boşaltılamadığı için satılamıyor!

Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisi kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle satılamıyor. Bir diğer önemli neden ise arazi üzerindeki ambar şirketlerinin boşaltılamaması...



Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisinin satışı kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle hala gerçekleşemedi.


Oy birliği sağlanamıyor

32 yıldır Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren Ambarlar Sitesi’nin yer aldığı 128 dönüm büyüklüğündeki arazi uzun süredir müşteri arıyor. İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifi’ne ( NAKO) ait olan arazi,  kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlamaması nedeniyle hala satılamadı. Nurol GYO ve KİPTAŞ'ın da içinde olduğu yerli ve yabancı birçok firmanın talip olduğu arazinin satışı gerçekleşmesi için 180 kooperatif üyesinin onay vermesi gerekiyor. 


Gidecek yerimiz yok

Yaklaşık 300-350 milyon dolar fiyat biçilen Nakliye Ambarları arazisinin uzun yıllardır satılamamasının bir diğer nedeni ise nakliye ambarlarının boşaltılamaması. Kooperatif yetkilileri birçok firma peşin para veriyor ama ambarların boşaltılmasıyla uğraşmak istemiyor. Araziyi boş almak istiyorlar. Bizim de gidecek yerimiz yok diyorlar.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön