26 / 04 / 2024

ambarlar arazisi

ambarlar arazisi

Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisi kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle satılamıyor. Bir diğer önemli neden ise arazi üzerindeki ambar şirketlerinin boşaltılamaması...

Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi arazisi imara açıldı!

İstanbul Zeytinburnu Ambarlar’daki Nakliyeciler Sitesi’nin ardından Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi de bölgeden taşınarak arazisi imara açıldı....

Akzirve Ambarlar'ın imar planı askıdan indi!

Akzirve Gayrimenkul tarafından Zeytinburnu Ambarlar Nakliyeciler Sitesi arazisi üzerinde hayata geçirilecek projenin imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ilanen çıkarıldığı askıdan indirildi

2007 yılında Karayolları arazisi için kıran kırana yarış!

2007 yılında Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkartılan 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisi için kıran kırana yarış başlamış. 10 grubun teklif verdiği araziyi alan grup, 226 bin metrekarelik inşaat yapabilecekmiş.

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos Sahil Yolu'ndaki 36 bin 129 metrekarelik Adalar manzaralı arazi, 84 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış.

Akzirve Gayrimenkul Zeytinburnu'ndaki ambarları Hadımköy'e taşıyacak!

Akzirve Gayrimenkul, geçen yıl satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki 225 ambarla ilgili önemli bir adım atıyor. Akzirve; Ambarlar’daki arazi üzerinde ise konut, otel ve rezidans yapmayı planlıyor.

Zeytinburnu Ambarlar'ı satın alan Akzirve, Hadımköy Projesi'ni de üstlendi!

Zeytinburnu Ambarlar'ın, Hadımköy'e taşınması kesinleşti. 130 dönümlük araziyi bayramdan önce satın alan Akzirve, projesini bu yıl sonuna kadar tamamlayabilmek için Hadımköy'deki taşıma işini de üstlendi.

Dünyanın en büyük arazisi satışa çıkarılıyor!

Avustralya’da yer alan, dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.24.000 km2’lik arazi İsrail ya El Salvador gibi ülkelerin yüzölçümünden bile daha büyük.

Dünyanın en büyük arazisi 325 milyon dolara satışta!

Avustralya'da bulunan dünyanın en büyük arazisi satışa çıktı. 5 kuşaktır Kidman ailesine ait olan 11 milyon hektarlık arazi neredeyse İngiltere'yle aynı büyüklükte.

Manisa'da 2 bin 435 adet 2B arazisi satıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

27.8 milyon dekar tarım arazisi yok oldu!

2011'de 348 bin 124 hektar tarım arazisi konut, sanayi ve madencilik için heba edildi. 2004-2013 yıllarında 27.8 milyon dekar tarım arazisi yok oldu.

Aziz Yıldırım'dan Kenan Evren Lisesi arazisi açıklaması!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile devri konusunda sorun yaşadıkları Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bursa Acemler Merkez Komutanlığı arazisi SİT kapsamından çıkıyor!

Binası çürüyen Çekirge Devlet Hastanesi'ne yeni adres olarak gösterilen Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi SİT kapsamından çıkarılıyor. SİT statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik, askıya çıktı.

Kenan Şahin: 50'ye yakın okul arazisi hazırladık!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul müdürleri ile bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, teknik açıdan okullara desteklerinin devam ettiğini belirterek, ilçede 50’ye yakın yeni okul arazisi hazırlandığını söyledi.

ambarlar arazisi Haberi

ambarlar arazisi

Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Nakliye Ambarları arazisinin satışı kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlanamaması nedeniyle hala gerçekleşemedi.


Oy birliği sağlanamıyor

32 yıldır Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren Ambarlar Sitesi’nin yer aldığı 128 dönüm büyüklüğündeki arazi uzun süredir müşteri arıyor. İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifi’ne ( NAKO) ait olan arazi,  kooperatif üyeleri arasında oy birliği sağlamaması nedeniyle hala satılamadı. Nurol GYO ve KİPTAŞ'ın da içinde olduğu yerli ve yabancı birçok firmanın talip olduğu arazinin satışı gerçekleşmesi için 180 kooperatif üyesinin onay vermesi gerekiyor. 


Gidecek yerimiz yok

Yaklaşık 300-350 milyon dolar fiyat biçilen Nakliye Ambarları arazisinin uzun yıllardır satılamamasının bir diğer nedeni ise nakliye ambarlarının boşaltılamaması. Kooperatif yetkilileri birçok firma peşin para veriyor ama ambarların boşaltılmasıyla uğraşmak istemiyor. Araziyi boş almak istiyorlar. Bizim...