29 / 03 / 2024

NEFin 2nci tahvil ihracına yoğun ilgi

NEFin 2nci tahvil ihracına yoğun ilgi

NEF'in İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirdiği 2'nci tahvil ihracı, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. İhraç, ilan edilen miktarın yüzde 50 oranında artırılmasıyla sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

ABD 1 hafta içerisinde 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi yapacak! Gözler bu satışa çevrildi!

ABD Hazinesi perşembe gününe kadar 3 ihalede toplam 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Analistler, bu ihalelerde oluşacak tahvil faizlerinin piyasalar üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.

Bankacılar kara kara düşünüyor! Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil geliyor

Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil yolda. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar…

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

TÜFE’ye endeksli tahviller özellikle enflasyonda yükseliş beklenen bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Peki Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!

300 milyar dolar borcu olan ve faaliyetlerine devam edemeyen Evergrande'nin tahvil kupon ödemelerini yapamadığı iddia edildi. 

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremedi.

Çin'de gayrimenkul depremi: Fantasia tahvil işlemlerini durdurdu!

Çin'de gayrimenkul sektörü büyük kriz yaşıyor. Evergrande'den sonra Fantasia da tahvillerini ödeyemiyor. Şangay Borsası tedbir olarak Fantasia'nın tahvil işlemlerini durdurma kararı aldı. 

Çinli emlak şirketi Fantasia Holdings tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin'in emlak şirketlerindeki nakit krizi yayılıyor. Haftalardır problemlerle karşılaşan Evergrande'nin ardından Fantasia Holdings de tahvil borcununun ödemesini yapamadı.

Eroğlu Yapı 125 milyon TL tahvil ihracı sattı!

Eroğlu Yapı, 125 milyon TL tutarında, 1092 gün vadeli kupon ödemeli tahvil ihracının satışını gerçekleştirdi. 

NEFin 2nci tahvil ihracına yoğun ilgi Haberi

NEFin 2nci tahvil ihracına yoğun ilgi

NEF'in İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirdiği 2'nci tahvil ihracı, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. İhraç, ilan edilen miktarın yüzde 50 oranında artırılmasıyla sonuçlandı. 50 milyon lira olarak hedeflenen ihraçta, 75 milyon liraya artırıldı. 


27 Mayıs'taki 50 milyon lira büyüklüğünde ihraç edilmesi hedeflenen ilk tahvil ihracı da, yatırımcılardan iki katı talep görerek 100 milyon lira olarak sonuçlanmıştı. 


Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, ihraçla ilgili şunları söyledi: "Sermaye piyasalarından borçlanma alternatifini kurumsallaşma ve alternatif fonlama kaynaklarına erişim açısından son derece önemsiyoruz. Tahvil ihraçlarımızda İş Yatırım kanalıyla yaygın bir yatırımcı tabanına ulaşarak, birebir toplantılarla şirketimizin faaliyetleri hakkında şeffaf ve etkin bir şekilde iletişimde bulunmaya özen gösterdik. İlk ihracımızın ardından oldukça volatil piyasa koşullarında gerçekleşen ikinci ihracımızda da yatırımcılardan gelen yoğun ilgide...