25 / 04 / 2024

nevşehir Ortahisar imar değişikliği

nevşehir Ortahisar imar değişikliği

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin imar planı onaylandı!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile hayata geçirilecek olan Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap bölgenin imar planı onaylandı.

Nevşehir Avanos'ta halk imar planı hakkında bilgilendirildi!

Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı çalışmaları hakkında, halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşların görüşleri alındı.

Nevşehir Ortahisar'daki eski evde göçük meydana geldi!

Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi'nde eski bir evde göçük meydana geldi. Göçükte Suriyeli 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Nevşehir'de ilave ve revizyon imar planı askıda!

Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Nevşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında, 34 sayılı karar ile yapılması kararlaştırılan Nevşehir İli Merkez İlçe İlave ve Revizyon imar Planı askıya çıkartıldı.

Nevşehir'de 9 köy için koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresinin yetki alanında kalan Ürgüp İlçesi, Ayvalı, Bahçeli, Cemil,Taşkınpaşa, Şahinefendi, Karain, Karacaören, Çökek ve Boyalı köylerine ait koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor.

Nevşehir'in imar planı yeniden düzenleniyor!

Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Nevşehir'in de içerisinde yer aldığı planlama bölgesindeki imar planı değişikliğinin bakanlıktan onaylandığına dikkat çekildi.

Nevşehir Uçhisar'da imar planı çalışmaları başladı!

Nevşehir'in Uçhisar kasabasında "Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Nevşehir Kentsel Tasarım Projesi toplantısı yapıldı!

Nevşehir'in Uçhisar kasabasında Aşağı Mahalle'de bulunan Konuna Amaçlı imar Planı' nda (ÖPA) Özel proje alanı' ndaki kentsel tasarım projesi ile ilgili toplantı yapıldı.

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak!

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak. Nevşehir Belediyesi tarafından 350 Evler Mahallesi'nde iki bölüm halinde yaptırılan park, önümüzdeki günlerde de halkın hizmetine açılacak.

Nevşehir'de bayram öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 75'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Kurban Bayramı öncesinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde doluluk oranı bayram öncesi artış gösterdi

Nevşehir TOKİ Konutları 'nın kura çekilişi gerçekleşti!

Nevşehir Belediyesi 'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 'nde yaptırılan 419 konutun kuraları düzenlenen bir tören ile çekildi.

nevşehir Ortahisar imar değişikliği Haberi

nevşehir Ortahisar imar değişikliği

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu'nca kabul gördü.

Nevşehir Kent'te yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar belediye Başkanı Mustafa Ateş, “Ortahisarımızın yaklaşık 11 yıldır devam eden ve bir türlü sonuçlanmayan İmar Planı, Kapadokya Alan Başkanlığının özverili çalışmalarıyla çok önemli bir mesafe kat etmiştir'' diye konuştu.

Ateş, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Koruma Amaçlı İmar Planımız yapılana kadar geçerli olacak ve kısmi yapılaşmanın sağlanabileceği ‘Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ 25/02/2020 tarihi itibariyle Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edilerek uygulamaya konulmuştur. Ortahisar halkı adına Kapadokya Alan Başkanlığımıza teşekkür ederiz. Ortahisarımıza hayırlı uğurlu olsun.”