25 / 04 / 2024

Niğde toplulaştırma çalışmaları

Niğde toplulaştırma çalışmaları

Niğde ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'deki toplulaştırma çalışmaları meclis gündeminde!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilindeki toplulaştırma çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu..

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DSİ 4,77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması yapacak!

DSİ, Genel Müdürü Kaya Yıldız, Türkiye'de  yıl sonu itibarıyla arazi toplulaştırma çalışmalarında 4,77 milyon hektar alanda tescilin tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'daki oto sanayi sitelerinin toplulaştırma çalışması mecliste!

İstanbul'da bulunan oto sanayi sitelerine yönelik yapılan toplulaştırma çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Arazi toplulaştırmada hedef 8.5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında bu yıl 541 bin, 2023'e kadar da 8.5 milyon hektar alanda çalışmaların tamamlanması planlanıyor.

Arazi toplulaştırma seferberliği hızlandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bu yıl ekim itibarıyla 256 bin hektar alanda toplulaştırma tescili yapılırken, sene sonuna kadar 541 bin hektarda toplulaştırmanın tamamlanması planlanıyor.

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Bilecik Yenipazar'da arazi toplulaştırma çalışmaları başladı!

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Yenipazar ilçesinde "Arazi Toplulaştırması ve Birlikte Üretim Modeli Projesi" çalışmaları başlatıldı.

Niğde toplulaştırma çalışmaları Haberi

Niğde toplulaştırma çalışmaları

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinde yapılan toplulaştırma çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

İlk olarak Niğde ilinde toplulaştırma kapsamında tapusu teslim edilmeyenlerin sayısını ve bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda ne kadar arazide toplulaştırma yapıldığı soran Gürer sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. Gürer önergesinde şu soruların da yanıtını aradı:

1- Toplulaştırma kapsamında sınır olmayan tarlaların da aynı işletme kapsamında olması nedeniyle satışının yapılamadığı ifade edilmektedir. Arazi sahibi birbirine sınırı olmayan farklı tarlalarını satmak istediği zaman toplulaştırma kapsamına girdiği için satamadığını belirtiyorlar. Konuyla ilgili düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

2- Toplulaştırma kapsamında sulu, susuz ve kuş bakışı arazilerde toplulaştırma kriterleri nelerdir?

3- Toplulaştırma ile ilgili 2018 Ekim ayı başına kadar devam eden veya sonuçlanmış dava sayısı...