29 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci Türk müteahhitler japonya

Nihat Zeybekci Türk müteahhitler japonya

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Nihat Zeybekci İzmir projelerini 4 Şubat'ta açıklayacak!

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin İzmir için günlerdir üzerinde çalıştığı dev projeleri 4 Şubat Pazartesi günü açıklanacak.

Nihat Zeybekci: Projelerimizi İzmir'i dinleyerek hazırladık!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, " İzmir'in genel bütün sorunlarını 14 başlık altında belirli bir takvime bağlayan çalışmamız bitti. Şu an onların sunumuyla ilgili hazırlık yapıyoruz. Bu projelerimizi İzmir'i dinleyerek hazırladık" dedi.

Ekonomik iş birliğinde müteahhitlik sektörü önemli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ve Birleşik Krallık müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde başarılı ortak projeler gerçekleştirmesinin, iki ülke arasında diğer konulardaki iş birliğini daha da geliştiren önemli bir katalizör olacağını bildirdi. 

Müteahhitlik sektöründe Türk-Japon iş birliği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Türk ve Japon iş birliği müteahhitlik sektöründe üçüncü ülkelerde 'sakura' (kiraz çiçeği) kadar muhteşem ve güzel olacak." dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Türk müteahhitler 400 milyar dolarlık proje yaptı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2018'de Türkiye'de özel sektör eliyle 100 milyar doların üzerinde yatırım yapılacağını açıkladı.

Nihat Zeybekci: Libya ile müteahhit sorununu çözeceğiz!

Libya-Türkiye Yatırım ve Kalkınma Konferansı'nda konuşma yapan Nihat Zeybekci, müteahhitlik firmaları ile işveren kuruluşların bir an önce görüştürülmesi gerektiğini söyledi...

Türk firmaları Senegal'de milyar dolarlık işler başardı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk firmalarının Senegal’de havalimanları, kongre ve kültür merkezleri, oteller, lojistik merkezleri ve pazar yerleri gibi milyar dolarlık işler yaptığını gördüm." dedi.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye inşaat sektörünün dünyada ikinci sırada geldiğinin altını çizerek, Türk müteahhitlerin dünya genelinde yaklaşık 350 milyar dolarlık projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmaları yapar!

Ekonomi Bakanı Nİhat Zeybekci, Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıda konuştu. Zeybekci, Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmalarının yapabileceğini ifade etti.

Türk müteahhitleri dev projelerde yalnız olmalı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında ülkemizdeki inşaat sektörünü değerlendirdi. Şimşek, Nihat Özdemir’in “Türk firmaları artık yanına yabancı bir ortak almadan köprü gibi büyük projeler yapabilmeli” açıklamasını hatırlattı.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitler japonya Haberi

Nihat Zeybekci Türk müteahhitler japonya


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da görüşecek. Yapılacak Görüşmelerde, Türk ve Japon müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde ortak iş yapması, proje bazlı teşvik sistemi ve iki ülke ticaretindeki engellerin kaldırılması gibi konular görüşülecek.

HEDEFTE İŞBİRLİĞİ VAR


Seminerle iki ülke müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde iş birliği yapmasının önünün açılması planlanıyor. Türkiye ve Japonya heyetleri, daha çok Çin’in hakim olduğu Sahraaltı Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu gibi pazarlarda ortak hareket etme imkanlarını görüşecek. Bu kapsamda, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel avantajıyla Japonya’nın finansman ve teknoloji imkanlarının birleştirilmesi bekleniyor. Japonya’nın da söz konusu pazarlara girmeye önem verdiği ve bu kapsamda Türkiye ile iş birliğine sıcak baktığı belirtildi.

JAPON...