20 / 04 / 2024

Nijerya okul binası

Nijerya okul binası

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Din Hizmetleri Müşavirliğinde memur olan Muhammed Zunnureyn 3 yıl önce babasından kalan binayı okula dönüştürdü.

Nijerya'da çöken okul binası kaçak çıktı!

Lagos Valisi, Nijerya'nın Lagos eyaletinde çöken okulun kaçak olduğunu, okulun oturmak için inşa edilen bir bina olduğunu açıkladı.

Nijerya'da 3 katlı okul binası çöktü!

Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'ta bir okulunun da olduğu 3 katlı bina çöktü. Enkaz altında 100'den fazla insan mahsur kaldı.

Kocaeli Başiskele'de 15.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Başiskele Bahçecik Mahallesi, 584 ada 2 parselde yer alan okul binasını 15 milyon 462 bin 363 TL'ye satıyor...

Rize Pazar'da 9.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 okul binası!

T.C. Rize İcra Dairesi, Rize ili, Pazar ilçesi, Merdivenli Mahallesi, 117 ada 2 parselde yer alan 2 okul binasını 9 milyon 420 bin 19 TL'ye satıyor...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Kirazlıkçay okul binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mah. 1151 ada 1 Parsel numarasında yer alan okul binasına ait değerleme raporunu yayınladı .

Şırnak'ta 10 bin 200 konut inşa edildi!

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak il ve ilçelerinde 10 bin 200 civarında konut ve 506 iş yeri, 63 halı saha, 25 çok amaçlı basketbol sahası, 7 gençlik merkezi, 498 okul binası ve 21 pansiyon yapıldığını söyledi.

Antalya'daki tarihi düğmeli okul binası turizme kazandırılıyor!

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

TOKİ'den Ankara ve Afyon'a 2 yeni okul müjdesi!

Ankara İli Kızılcahamam İlçesi Yenice Mahallesi 12 Derslikli Okul, Afyon İli, Merkez İlçesi, Çetinkaya Mahallesi (Kamil Miras Anadolu Lisesi) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Ankara'ya yeni okul müjdesi!

Ankara İli Kızılcahamam İlçesi Yenice Mahallesi 12 Derslikli Okul, Afyon İli, Merkez İlçesi, Çetinkaya Mahallesi (Kamil Miras Anadolu Lisesi) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 2 Kasım tarihinde yapılacak.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivaslı hayırsever mezun olduğu okulun yerine 12 derslikli okul inşa ettirecek!

Saffet Sungur, binası eskiyen mezun olduğu okulun yerine 12 derslikli okul inşa ettirecek.

TOKİ'den Tokat'a yeni okul müjdesi!

Tokat İli, Turhal İlçesi Osman Gazi Mah. 1 Adet 16 Derslikli Okul, Cumhuriyet Mah. 2 Adet 16 Derslikli Okul, Zile İlçesi Osman Gazi Mahallesi 1’er Adet 12 Derslikli Okul ve 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Nijerya okul binası Haberi

Nijerya okul binası

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaşayan Din Hizmetleri Müşavirliğinde memur olan Nijeryalı Muhammed Zunnureyn, 3 yıl önce babasından mirası olan binayı okula dönüştürüp, çok sayıda çocuk için umut oldu. 

Anadolu Ajansı'ndan Asam Abu Bashak ve Gökhan Kavak'ın haberine göre; ailelerin kırtasiye malzemesi, üniforma ve kitap masraflarını karşılayamaması ya da çatışmalar neticesinde 13 milyondan fazla çocuğun okula gidemediği Nijerya, bu oranla dünyada en fazla okula gidemeyen çocuğun bulunduğu ülke konumunda bulunuyor.

Okula gitmeyen milyonlarca Nijeryalı çocuk dilenip ya da çalışarak hayatta kalmaya ve ailelerine katkı sunmak için çalışmalarda bulundu.

Nijeryalı çocukların bu sorununa çözüm bulmayı planlayan Muhammed Zunnureyn, babasından kalan binayı üç yıl önce okula dönüştürdü. Okul 230 öğrenci için umut oldu.

Malezya ve Nijer'e gidip ilahiyat ve ekonomi alanlarında lisans ve lisansüstü...