19 / 04 / 2024

Nijeryalı genç babasından kalan binayı okula dönüştürdü!

Nijeryalı genç babasından kalan binayı okula dönüştürdü!

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Din Hizmetleri Müşavirliğinde memur olan Muhammed Zunnureyn 3 yıl önce babasından kalan binayı okula dönüştürdü.



Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaşayan Din Hizmetleri Müşavirliğinde memur olan Nijeryalı Muhammed Zunnureyn, 3 yıl önce babasından mirası olan binayı okula dönüştürüp, çok sayıda çocuk için umut oldu. 

Anadolu Ajansı'ndan Asam Abu Bashak ve Gökhan Kavak'ın haberine göre; ailelerin kırtasiye malzemesi, üniforma ve kitap masraflarını karşılayamaması ya da çatışmalar neticesinde 13 milyondan fazla çocuğun okula gidemediği Nijerya, bu oranla dünyada en fazla okula gidemeyen çocuğun bulunduğu ülke konumunda bulunuyor.

Okula gitmeyen milyonlarca Nijeryalı çocuk dilenip ya da çalışarak hayatta kalmaya ve ailelerine katkı sunmak için çalışmalarda bulundu.

Nijeryalı çocukların bu sorununa çözüm bulmayı planlayan Muhammed Zunnureyn, babasından kalan binayı üç yıl önce okula dönüştürdü. Okul 230 öğrenci için umut oldu.

Malezya ve Nijer'e gidip ilahiyat ve ekonomi alanlarında lisans ve lisansüstü eğitimi alan, sonrasında ülkesine giden 39 yaşında olan Zunnureyn, Nijerya'ya döndükten sonra ülkesinde milyonlarca çocuğun maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemediğini gördüğünü, bu nedenle babasından miras kalan binayı okul çevirerek eğitime katkı sağlamak istediğini söyledi.

Ülkesindeki çocukların çok zor şartlarda yaşadığını söyleyen Zunnureyn, "Nijerya'nın başkenti Abuja'nın Dei-Dei bölgesinde 2016'da eğitim kurumuna dönüşen Al-Kauthar Okulu'nu kendi imkanlarımla açtım. Bir sınıfla başladığımız eğitime bugün 10 sınıfla devam ediyoruz. Öğrenci sayımız bugün 230'a ulaştı." diye konuştu.

Nijerya'da eğitime çok fazla destek verilmediğini söyleyen Zunnureyn, "Okulu tek başıma ve kısıtlı imkanlarla açtım ve bu nedenle çok fazla zorlukla karşılaştım." açıklamasında bulundu.


Geri Dön