26 / 04 / 2024

Niksar Kalesi Turizm

Niksar Kalesi Turizm

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niksar Kalesi'nin, Türkiye'nin ikinci büyük kalesi olduğunu belirterek, tarihi kalenin dörtte birlik kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2010 yılında restore edildiğini söyledi.

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 110 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Önder tarafından açıldı.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Niksar Kalesi yeniden ayağa kalkıyor!

Türkiye’nin ikinci büyük kalesi olarak gösterilen Niksar Kalesi’ndeki restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Niksar Kalesi Turizm Haberi

Niksar Kalesi Turizm


Tokat'ın Niksar ilçesindeki tarihi kalenin yakınlarında bir ahşap evinde altında bulunan odada inceleme görevlilerce tesadüfen ortaya çıkarılan gizli geçidin turizme kazandırılması planlanıyor.


Edinilen bilgiye göre, Yusufşah Mahallesi Emir Nine Sokak'taki tek katlı ahşap evin altında geçen yıl tarihi bir oda bulunduğu ihbarı alan Niksar Belediyesi görevlileri, Kültür ve Turizm Bakanlığından izin alarak odada çalışma başlattı.


Odanın üst kısmındaki pencerede inceleme yapan görevliler, buradan tarihi Niksar Kalesi'ne uzanan gizli bir geçidin olduğunu tesadüfen tespit etti. Geçidin 70 metrelik kısmı, Niksar Belediyesinde görevli arkeolog Çağlar Sarıca nezaretinde yapılan çalışmalar sonucu açıldı.


Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niksar Kalesi'nin, Türkiye'nin ikinci büyük kalesi olduğunu belirterek, tarihi kalenin dörtte birlik kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2010 yılında restore edildiğini söyledi.


Bulunan gizli geçit...