28 / 03 / 2024

nitelikli kentsel dönüşüm

nitelikli kentsel dönüşüm

Türkiye'de Kentsel Dönüşüm kentlerde oluşan çarpık yapılaşmaların fiziksel ve sosyal bozulmaların çevre düzenlemelerin çözümü olarak görülmektedir...

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm soruşturmasında iddianame kabul edildi!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor. Fikirtepe’deki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine başlayan soruşturmada iddianame kabul edildi. Yapımcı Raci Şaşmaz’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanacak...

Depremin çözümü nitelikli kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin üzerinden tam 18 yıl geçti. Resmi verilere göre, Türkiye’de son 114 yılda büyüklüğü 6 ve üzerinde gerçekleşen 56 depremde, 81 bin 637 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Tamer Son, yaşanılan depremlerin nitelikli kentsel dönüşüm için ikaz niteliği taşıdığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm için harekete geçilecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Nasır, ''Kentin ihtiyacı olan nitelikli konutların yapımı kentsel dönüşümle hız kazanacaktır'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Bugüne kadar süreç yavaş işlemiş olsa da Kentsel Dönüşüm Yasası’nın yenilenen yönetmeliği ile artık birçok şey değişecek. Türkiye’nin acil olarak ihtiyaç duyduğu güvenli ve nitelikli binaların anahtarı kentsel dönüşümün kapısında ve bu kapı artık ardına kadar açık..

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 6 Şubat'ta başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 6 Şubat 2016 tarihinde başlayacak. Program piyasanın ihtiyacı olan nitelikli kentsel dönüşüm uzmanı yetiştirmeyi amaçlıyor.

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

Atay: Eski ve riskli yapıların kentsel dönüşümünü başlattık!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline hızlı ve nitelikli yöntemler kat sahiplerine sunuldu.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi detayları

Çevre Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi İstanbul'da tanıtıldı!

"Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha hızlı ve nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Moğolistan'da kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Türkiye-Moğolistan İş Konseyinde konuşan Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Tsogbaatar, ülkesinde ciddi bir kentsel dönüşüm ve nitelikli toplu konut üretimi için seferberlik başladığını söyledi.

AE Mimarlık 200 kentsel dönüşüm projesine imza attı!

Kentsel dönüşümün başlamasından bu yana 2 sene geçti ve bu süre içerisinde İstanbul tam olarak bir şantiye alanına dönüştü, inşaat firmaları arasındaki yarış sürerken aralarından nitelikli ve kaliteli projeler farkediliyor.

nitelikli kentsel dönüşüm Haberi

nitelikli kentsel dönüşüm

Türkiye'de Kentsel Dönüşüm kentlerde oluşan çarpık yapılaşmaların fiziksel ve sosyal bozulmaların çevre düzenlemelerin çözümü olarak görülmektedir. Aslına bakarsanız "Kentsel Dönüşüm" kavramı kentsel planlamanın önemli bir enstrümanı olarak ön plana çıkmıştır. Kentsel dönüşüm projeleri öncelikle büyük kentlerimiz olmak üzere acil ihtiyaçtır. 


Bu ihtiyaçtan yola çıkacak olursak; kentsel dönüşüm politikalarının kentlilerin sağlıklı, kaliteli ve dengeli bir çevrede yaşamalarını amaçlaması gerekmektedir. Özellikle büyük kentlerimiz aşırı nüfus yığılmaları düzensiz ve çarpık yapılaşmalarla, yanlış yer seçimleriyle karşı karşıyadır. Ve sorun her geçen gün giderek artmaktadır. Bu tip olumsuzlukların önüne geçmek ve mevcut olumsuzlukları ortadan kaldırmak daha sağlıklı, düzenli ve yaşanabilir kentler meydana getirmek için "nitelikli" kentsel dönüşüm projeleri üretilmeli ve bu konuda vatandaşlar detaylı olarak bilgilendirilmelidir. 


Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle değişen dünyada kentler, kendilerini...