18 / 04 / 2024

noterden vekalet verme ücreti

noterden vekalet verme ücreti

Herhangi bir hukuki işlem süresinde, söz konusu işlemlerin sağlanması için yerinize başka birini vekaletname ile atayabiliyorsunuz. Peki vekalet nasıl verilir? İşte yanıtı...

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

Seçim günü saat kaçta başlıyor? Seçim hangi saatler arasında? Oy verme saat kaçta başlayacak?

Seçim günü yaklaşırken vatandaşların oy kullanma heyecanı da artmaya başladı. Peki oy verme işlemi saat kaçta başlayacak ve saat kaçta bitecek? İşte detaylar!

Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?

Vekalet alacak kişiler, bu konuda bazı sorular sormaktadır. Onlardan biri de “Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?” sorusudur. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu işlemleri içerisinde gayrimenkul alım satımlar, tapu devirleri büyük yer kaplıyor. Peki Tapu devri noterden oluyor mu? İşte merak edilen detaylar!

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi?

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu devri nasıl, nereden yapılır, Tapu devri noterden oluyor mu? İşte merak edilen detaylar!

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu devri işlemleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerine gidilerek yapılmaktadır. Peki bu durum değişiyor mu? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte detaylar!

noterden vekalet verme ücreti Haberi

noterden vekalet verme ücreti

Vekalet nasıl verilir?

Vekaletname, gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atamaya deniyor. Bir diğer deyişle, sizi herhangi bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesini istiyorsanız, o kişiye vekaletname vermeniz gerekiyor.


Vekaletnameleri, içerikleri bakımından özel ve genel vekaletname başlığı altında toplamak mümkün. 


*Özel vekaletnameler, belli bir işlem için ve detaylardan ayrıntılı olarak bahsedilerek düzenlenen vekaletnameye deniyor. Örneğin, bir gayrimenkulün alım satım işleminde, gayrimenkulün tapu kayıtları yazılmak suretiyle hazırlanan vekaletname, özel vekaletname oluyor.


*Genel vekaletnameler, ayrıntıların belli olmadığı durumlarda veya birkaç yetkinin bir arada yazıldığı durumlarda düzenlenen vekaletnameye deniyor.


Vekalet nasıl verilir?

Vekalet verilebilmesi için vekalet veren kimsenin T.C. kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf...