27 / 04 / 2024

noterler birliği nöbetçi noter

noterler birliği nöbetçi noter

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 12 ilçede nöbetçi noter uygulaması başladı. İstanbul'da ise bugün 4 noter vatandaşların hizmeti için nöbet tutuyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

Avrupa Birliği'nden 25 milyar avroya yakın ticaret fazlası!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), bu yılın Mart ayında toplam 24,7 milyar avro dış ticaret fazlası verdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

Teknosa’da kiralabunu.com’la iş birliği… 200’ye yakın üründe kiralama hizmeti başladı

Teknoloji ürünleri deyince geniş ürün çeşitliliği ile ilk akla gelen firmalardan biri olan Teknosa,  kiralabunu.com ile yeni bir iş birliğine imza attığını duyurdu.  İş birliği ile teknosa.com üzerinden seçilen 200’e yakın ürün için kiralama hizmeti başladı. 

Üniversite mezunu olmak gerekmiyor! İş arayanların dikkatine! Noter personeli alımı başladı

Noterler Birliği bünyesinde Antalya’da 40 noter katibi alımı yapılacak. Lise, ön lisans ya da lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. İşte sürece dair tüm detaylar ve başvuruların yer aldığı iller haberimizde...

noterler birliği nöbetçi noter Haberi

noterler birliği nöbetçi noter

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmaların ardından 81 ilde noterlikler nöbetçi olarak hafta sonu da mesai yapmaya başladı. 

Türkiye genelinde cumartesi ve pazar günleri 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi. Adalet Bakanlığı tarafından illerde uygulanan nöbetçi noterliğin kapsamının genişletilmesiyle aralarında turizm merkezlerinin de bulunduğu 12 ilçede noterler vatandaşa hizmet verecek. 

Hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa Yakası'nda olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet yapacak. Noterlerde vatandaşlar tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Nöbetçi noterlerde hangi işlemler yapılabilecek?

1- Evlenme sözleşmesi,
2- Gayrimenkul satış vaadi sözleşme
3- Zilyetlik devri sözleşmesi
4- Miras taksimi Gayrimenkul, hibe vaadi sözleşmesi,
5- Şirket sözleşmesi,
6- İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmesi,
7- Medeni Kanunun 748. maddesine müstenit sükna...