26 / 04 / 2024

nusaybin Mor Evgin Manastırı

nusaybin Mor Evgin Manastırı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Bagok Dağı yamacına kurulu ve Suriye'ye kadar bütün ovayı gören Mor Evgin (Augin) Manastırı'nın turizme açılması için çalışma başlatıldı

Mor renkli bu meyve güçlü bir bağışıklık sağlıyor!

Sağlık üzerindeki faydaları ve yüksek antioksidan içeriğiyle “mucizevi meyve” olarak da bilinen mor renkli bu meyvenin çiğnenebilir jel formu da çıktı.

Mor İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Temizlik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mor İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Temizlik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Korkmaz tarafından kuruldu.

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü ne kadar? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü, sağladığı kullanım avantajlarıyla ütü yapmanın olumsuz şöhretini geçmişte bırakıyor. Ütülemeyi kolay, hızlı ve zevkli bir hale getiriyor. Peki, Vestel VBJU 8026 ütüde buhar basıncı kaç?

Mor 34 Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mor 34 Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Öz tarafından kuruldu.

Yüksek İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Evgin vefat etti!

Yüksek İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Evgin hayatını kaybetti.

Mor Yonca Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Mor Yonca Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Limited Şirketi Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Golden Shamrock Investments Lımıted tarafından kuruldu.

Mardin Nusaybin'de 32.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Nusaybin İcra Dairesi, Mardin ili, Nusaybin ilçesinde yer alan gayrimenkulü 32 milyon 715 bin 972 TL'ye icradan satıyor...

Mardin Nusaybin'de 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı başladı!

TOKİ Mardin'in Nusaybin ilçesi için hayata geçireceği 52 dükkanın yer alacağı ticaret merkezi için düğmeye bastı. 

TOKİ Mardin Nusaybin ticaret merkezi ihalesi bugün!

Konut dışındaki yatırımlarına da son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin Nusaybin 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatının ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mardin Nusaybin'e 52 dükkanlı ticaret merkezi! İhalesi yarın!

Konut yatırımları dışında ticaret merkezi yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Nusaybin'de 52 dükkanlı ticaret merkezi inşa edecek.

TOKİ'den Mardin Nusaybin'e ticaret merkezi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Nusaybin İlçesi 52 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 18 Mayıs tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Migros, Mardin Nusaybin'deki ilk mağazasını hizmete açtı!

Yeni mağaza yatırımlarına hız kesmeden devam eden Migros Mardin Nusaybin'deki ilk mağazasını hizmete açtı...

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

nusaybin Mor Evgin Manastırı Haberi

nusaybin Mor Evgin Manastırı

 Nusaybin ilçesi Bagok Dağı yamacında, milattan sonra 363 yılından önce kurulduğu tahmin edilen ve genel görünümüyle Sümela Manastırı'na çok benzeyen Mor Evgin Manastırı'nın yeniden turizme açılması için çalışma yapılıyor.


Çözüm süreciyle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm potansiyeli gün yüzüne çıkmaya başlarken, 1970'den itibaren kapalı olan Nusaybin'deki Mor Evgin Manastırı'na baş rahip atanmasıyla manastır yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılıyor.


Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, AA muhabirine Mor Evgin Manastırı'nın Süryani cemaatinin en eski ibadet yerlerinden biri olduğunu bildirdi. Mor Evgin Manastırı'nın, Mardin'deki Deyrulzaferan ve Midyat’taki Mor Gabriel manastırlarından daha eski olduğunu kaydeden Girgin, şöyle dedi:


"Manastır, rahiplerin, azizlerin ve din adamlarının yetiştiği, Süryani cemaatimizin çok önemli bir mabedidir. Onlar için hac yolu üzerinde bulunan, Kudüs'e hacca giden Süryanilerin uğrak yeriydi. Tabii burası...