19 / 04 / 2024

öçkb

öçkb

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tuz gölünde yaptığı araştırma da 41 takson (bitki türü), 3 iki yaşamlı,12 sürüngen, 85 kuş ve 20 memeli hayvan türü tespit etti...

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gala Küçükbük Zirve satışta! Yeni proje!

Gala Bodrum Yapı A.Ş. tarafından Bodrum'da inşa edilen Gala Küçükbük Zirve projesinde satış başladı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

Kb Home İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kb Home İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Tekin tarafından kuruldu.

ID Bodrum Yalıları geliyor! Yeni proje!

Öztek Grubu, Bodrum’da eşsiz bir projeyi hayata geçiriyor. 1982 yılından bu güne 'kaliteden ödün vermeden başarı' vizyonuyla hareket eden Öztek Grubu bünyesindeki Öztek Yapı’nın Bodrum’daki ilk projesi olan ID Bodrum Yalıları, Gündoğan ve Küçükbük arasındaki eşsiz bir yarımadada inşa ediliyor. 

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Aksoy Construction İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Construction İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Derviş Gökbörü Aksoy tarafından kuruldu.

Kb Beton Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kb Beton Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karabuğa tarafından kuruldu.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün yeni iş modeli: KBİŞortağım oldu!

Gayrimenkul sektörüne yenilikçi çözümler sağlayan Kuzeybatı Gayrimenkul, geliştirdiği KBİŞortağım modeli ile gayrimenkullerin pazarlanmasında hızlı yol alınmasına yol açtı.

KB Taahhüt Ticaret Mühendislik İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

KB Taahhüt Ticaret Mühendislik İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yüksel Kaba tarafından kuruldu.

BESA Grup yeni proje için kollarını sıvadı!

BESA Grup’un Bodrum’da inşa ettiği The BO Viera projesinde ilk etabın teslimleri yılsonuna kadar yapılacak. Müthiş bir günbatımı manzarası sunan proje, Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçiriliyor...

BESA Grup BO Viera projesinin tanıtımını yaptı!

BESA Grup The BO Viera projesinin tanıtımı için yeni açılan Zorlu Center'daki ofisinde yaza merhaba partisi ile yaptı. Bodrum Küçükbük Koyu'nda hayata geçirilen projenin ilk etabının 2019 yılı sonunda teslimi planlanıyor. 

Bodrum'da 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Türkbükü Mahallesi, Küçükbük Mevkii'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 549 bin 540 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

öçkb Haberi

öçkb

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki tür ve habitat koruma ve izleme projelerine devam ediyor.


Bakanlık Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesinde(ÖÇKB) yaptığı araştırmada, hassas habitatların belirlenmesi ve bölgede yayılış gösteren nadir, endemik ve nesli tehlikede olan bitki türlerinin tespiti ve bu türler üzerindeki tehditlerin ve koruma tedbirlerinin ortaya çıkarılması için çalışma yaptı.


41 TAKSON(BİTKİ TÜRÜ) TESPİT EDİLDİ


Yapılan çalışmalarda, Tuz Gölü ÖÇKB’de yayılış gösteren endemik, nadir ve hassas olmak üzere 41 takson(bitki türü) tespit edildi. Taksonların lokasyonlarını belirtmek için Tuz Gölü 10x10 km’lik karelere bölündü ve bu kareler içinde türlerin dağılışı işaretlenerek belirlendi. Buna göre Tuz Gölü havzasının güney ve özellikle güney batı kesiminde endemik, hassas ve nadir türlerin yoğunlaştığı tespit edildi.


GÖL CİVARINDA 3...