26 / 04 / 2024

Ödemişin su sorunu çözüldü mü

Ödemişin su sorunu çözüldü mü

İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş’in sorununa 8 kuyu ile çözüm buluyor. 5 kuyunun sondaj çalışması tamamlandı. Kalan 3 kuyunun da bir ay içinde açılması planlanıyor. İlçe bundan böyle yaz aylarında su sıkıntısı çekmeyecek.

Ödemiş'in su sorunu çözüldü!

İlçe sınırları içinde yaşayan her vatandaşın belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, tarım yapılan bölgelerde sulama suyu şebeke hattı yapmak için harekete geçti.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

170 avukat suç duyurusu yaptı: Müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun!

10 ilimizi etkileyen ve yaşanan vefat sayısında 1999 İzmit depremi verilerini geride bırakan yıkıcı depremde yıkılan binaların müteahhitleri için suç duyurusu yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İSKİ, İstanbul’da kesintisiz hizmetin sürülmesi, yatırımların tamamlanması ve kentin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlanması için su fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından, ‘’İstanbul’da suya zam mı gelecek?’’ sorusu gündem oldu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Kartepe Bahçekent'in iskan sorunu çözülüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Melih Gökçek için suç duyurusu: Ankapark zararı tazmin edilsin!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kapatılan Ankara Ankapark'ın maliyetine ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Reysaş GYO'dan suç duyurusu açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamada Reysaş GYO'yu ve yatırımcıları zarara uğratmak amacıyla çeşitli basın yayın organlarında yer alan manipülatif haberler için, suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Ödemişin su sorunu çözüldü mü Haberi

Ödemişin su sorunu çözüldü mü


Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 246 sondaj kuyusu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz yaz kuyulardaki yer altı su seviyeleri düşen Ödemiş’te yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak için harekete geçen İZSU, ilçenin ihtiyacını karşılamak için Seyrekli Mahallesi’nde 8 kuyu açma kararı aldı. 5 kuyunun sondaj çalışması tamamlanırken, diğer 3 kuyunun da bir ay içinde açılması planlanıyor. İZSU ekipleri ayrıca, kendi ekipleriyle kuyu sularını terfi merkezine ulaştırmak için 8 kilometre uzunluğunda iletim hattı döşüyor. İlçedeki mevcut kuyuların su seviyelerinin düştüğünü, kaynak suyunun da yaz aylarında tarımsal sulamada kullanıldığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Geçtiğimiz yaz ayında ilçede su...