19 / 04 / 2024

odtü odtü öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret mi etti

odtü odtü öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret mi etti

ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Herkes başvurabiliyor! ODTÜ çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu! Son başvuru 20 Mart 2023!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 156 Sözleşmeli Personel istihdam edeceğini duyurdu. İlana başvuruların 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 17.30'da sona ereceği bildirildi. İşte kadro dağlımı ve başvuru şartlarının detayları…

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, basında çıkan "ODTÜ yolundaki araziler satışa çıkarıldı" haberlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

ODTÜ kampüsünün imar planları değişti!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde yer alan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin olduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını belirtti...

İBB ve ODTÜ hazırladı: İstanbul'un 17 ilçesi tsunamiden etkilenecek!

İBB ve ODTÜ işbirliği ile hazırlanan 'İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları' çalışmasında sona gelindi. Çalışmayla, İstanbul'un olası bir tsunamiden etkileneceği öngörülen denize kıyısı olan 17 ilçesi için ayrı ayrı rapor hazırlandı, kayıpları en aza indirmek için tedbirler belirlendi. 

ODTÜ'lü öğrenciler, kalmadıkları eve kira ödüyor!

ODTÜ'de okuyan ve evlerde kalan öğrenciler, salgın sürecinde ev ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını anlattı. Birçok öğrenci kalmadıkları evlere kira ödediğini belirtti...

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

122 milyon liralık ODTÜ yurdu barınma sorununu çözecek!

ODTÜ mezunları kampüs için inşa edilen planlanan yurdun öğrencilerin 20 yıllık barınma ihtiyacını kökünden çözeceğini belirtildi. Mezunlar 122 milyon liralık yatırımın ODTÜ bir fırsat olduğunu kaydetti.

odtü odtü öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret mi etti Haberi

odtü odtü öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret mi etti

Dünya Saygınlık Sıralaması"nda en saygın 100 üniversite listesinde yer alan ilk ve tek T ürk üniversitesi olma unvanım taşıyan ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti. Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden bu yıl mezun olmaya hak kazanan geleceğin mimarları, İncek'te yapımı devam eden Ons İncek Residence projesi şantiyesini ziyaret ederek, projenin ödüllü mimarı Dr. Kerem YAZGAN'dan bilgi aldılar. Yazgan Mimarlık tarafından tasarlanan ve Dünya Mimarlık Festivali jürisine yaptığı sunumla Ons İncek Residence projesinin dünyanın en değerli 14 yapısı araşma girmesini sağlayan Dr. Mimar Kerem YAZGAN, bu sefer geleceğin mimarlarına projenin şekillenmesinde rol oynayan faktörleri aktardı. 


Öğrenciler şantiye gezisi sırasında Mimar...