26 / 04 / 2024

odtü yol projesi

odtü yol projesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, “Ankara’nın akademik ulaşım ana planı 2038” planını, parça parça açıklıyor. Gökçek, daha önce bir çok tartışmaya sebep olan ODTÜ yolu için bir açıklama daha yaptı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metrosunda yapım hatası mı var?

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular hattında su sızıntıları sürüyor. Son olarak Göztepe istasyonunda gözlenen yoğun sızıntı, hat açılmadan önce ODTÜ tarafından hazırlanan raporu akılları getirdi.

ODTÜ’deki yol sorunu Meclis'e taşındı!

ODTÜ’deki yol karmaşası CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Erdoğdu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, ODTÜ’de neler olup bittiğini sordu.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

ODTÜ yoluna MONORAY önerisi!

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’den geçecek tünel yol ile Eymir Gölü’nü ilgilendiren ve askıya çıkan ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı eleştirerek dava açacaklarını söyledi.

odtü yol projesi Haberi

odtü yol projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkente yeni bir bulvar daha kazandırıyor. Yenimahalle Yakacık bölgesinden, Esenboğa Yolu-Çankırı Yolu kavşağına kadar şehri kuzey bölümünden kuşatacak, 20 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki dev bulvarın yapımı hızla sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu bulvar Yenimahalle; Karacakaya, Memlik, Yuvacık hattından başlayarak, Bağlum, Pursaklar ve Saray-Gümüşoluk üzerinden Esenboğa yolu Çankırı kavşağına kadar uzanacak" diye konuştu.


ALTERNATİF OLACAK


Pursaklar-Keçiören ve Yenimahalle'yi kuzeyden kuşaklamayla birbirine bağlayacak dev bulvarın, güzergahta kamulaştırma olan bölgeler haricinde kazı ve dolgu işlemlerinin yüzde 80'inin tamamlandığını belirten Başkan Gökçek, 20 kilometrelik bulvarın özellikle Çevre Yolu'na alternatif olacağını, ancak bunun yanında da havaalanına çift yönlü ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.


YOL AÇMA İŞLEMİ BU YIL TAMAM


Yeni bulvarın bölge için önemli bir alternatif güzergah oluşturacağını da vurgulayan Başkan...