19 / 04 / 2024

ODTÜ Yolunda gecekondu krizi devam ediyor

ODTÜ Yolunda gecekondu krizi devam ediyor

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

ODTÜ Yolu'nda gecekondu sorunu çözülemiyor!

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

1949 yılında Taksim'de Gecekondu!

1949 yılında Taksim'de dahi gecekondu ev inşa edilmiş. İstanbul'da yüzlerce gecekondu yıkılırken, Taksim'de inşa edilen gecekonduyu yıkmamışlar ve bu durum hayretle karşılanmış. Haberde yapılan gecekondunun fotoğrafı da yer almakta...

Tatilciler dönüş yolunda!

Tatilciler dönüş yolunda. Kurban Bayramı tatilinden dönenler nedeniyle TEM otoyolu İstanbul istikametinde zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

1949 yılında gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş!

1949 yılında İstanbul'da gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş. Yeni çıkan kanunla ruhsatsız ev inşaatına izin verilmeyecek, mevcut gecekondularında genişletilmesine ve tadil edilmemesi için valilik, kaymakamlıklara birer genelge yollamış.

Mamak'ta satış memurluğundan 2.2 milyon TL'ye 9 gecekondu!

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Mamak, Ege Mahallesi'nde yer alan gecekondu ve ağaçları 2 milyon 262 bin 643 TL'den satışa çıkarıyor. İhalesi; 18 Kasım'da...

Pamukkale termal turizmin merkezi olma yolunda!

Pamukkale termal turizmin merkezi olma yolunda ilerliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi'nin termal turizmin başkenti olabilmesi adına, dünyanın önde gelen termal turizm merkezlerini mercek altına aldı.

Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkıldı!

ANKARA'DA kentsel dönüşümün öncüsü Altındağ Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmıyor. Bugüne kadar Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımlar esnasında aldığı önlemlerle de halk sağlığına dikkat ediyor...

Mamak'ta gecekondu sahipleri konutlarına kavuşuyor!

Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi'nde Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için üretilen konutların teslimi yapılacak.

100 bin gecekondu dönüştürülecek!

100 bin konutluk gecekondu dönüşüm ve kentsel yenileme uygulaması başlatıldı. Bunların yaklaşık 56 bini de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Yine 2003-2014 döneminde TOKİ'nin yapımına başladığı 625 bin konuttan 480 bini tamamlandı...

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor!

Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, önümüzdeki ay Rio'nun sırtlarındaki gecekondu mahallelerinden birinde sanat ve teknoloji okulu açmayı planlıyor. Okul Ipanema sahiline bakan yoksul bir mahalle olan Vidigal'de inşa ediliyor.

Mahall Ankara'ya ODTÜ ziyareti!

Türkerler İnşaat İş Geliştirme Müdürü Mehmet Sokullu ve Genel Müdür Yardımcısı Tolga Açıksöz'ün eşlik ettiği ziyarette ODTÜ akademisyenlerinden Dr. Onur Pekcan ve Dr.A.Petek Gürsel öğrencilere Mahall Ankara'yı anlattı.

Sakartape Mevkii paraşüt merkezi olma yolunda ilerliyor!

Ula'ya Kızılağaç Mahallesinde dünyanın tanınan yamaç paraşütü merkezi olma yolunda hızla ilerleyen, 920 metre yükseklikteki Sakartape Mevkiinde, bu yılın ilk 7 ayında paraşütle atlayanların sayısı 30 bine ulaştı.

Mamak Belediyesi gecekondu yıkımlarına devam ediyor!

Mamak ' ın en büyük sorunu olan gecekonduya kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarıyla çözümler üreten Mamak Belediyesi bir yandan ilçede gecekondu yıkımlarına devam ediyor...

ODTÜ Yolunda gecekondu krizi devam ediyor Haberi

ODTÜ Yolunda gecekondu krizi devam ediyor

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. İlk olarak Habervaktim'in 'ODTÜ Yolu gecekonduya takıldı' başlığıyla gündeme getirdiği yol üzerinde bulunan arsa ikinci kez mahkemelik oldu, BAŞKENTTE Eskişehir Yolu'nun yükünü büyük ölçüde azaltarak o bölgede trafiği rahatlatan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında Bulvar'm tam ortasında kalan gecekondu, bir kez daha mahkemelik oldu. Yetkililere verdiği bilgiye göre göre gecekondu sahiplerinin belediyenin uzlaşma taleplerini bir kez daha ret etmesi üzerine konu yeniden mahkemeye taşındı. 


7 YILDIR GECEKONDU SORUNU ÇÖZÜLEMİYOR 

Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kesiminde yolun tam ortasında kalan gecekondu sorunu, hukuksal mücadeleye rağmen tam 7 yıldır çözülemedi. Gecekondu sahipleri, çok yüksek fiyatlar talep ettiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılından itibaren uzlaşıyla...